MENIU

Lucian Bode, despre Autostrada Moldovei: ”Îmi doresc ca acei 60 de kilometri de autostradă să fie finalizați în acest an și dați în trafic”

Lucian Bode - ministrul Transporturilor a declarat, marți seara, la un post TV, că pe 7, 8 kilometri din Autostrada Moldovei s-ar putea circula până la sfârșitul anului.

„Varianta ocolitoare Bacău – 31 de kilometri, din care 17 kilometri în regim de autostradă – este sub contract cu un antreprenor român care are termen de finalizare anul viitor. Spre bucuria noastră, acest antreprenor serios a reușit să finalizeze o bretea de aproape 8 kilometri – legătura spre Onești. Aceasta este finalizată, urmează toate procedurile de recepție, de notificare a Comisiei Europene, pentru că noi nu putem să dăm în trafic un obiectiv finanțat din fonduri europene – 85% bani europeni și 15% cofinanțarea statului român – fără a avea toate procedurile realizate, de la mediu până la recepție, absolut toate procedurile finalizate în acord cu reglementările europene”, a declarat Lucian Bode.

„Am convingerea că în câteva săptămâni... eu mi-aș dori în câteva zile, toate aceste proceduri să fie finalizate, și în momentul în care le-am finalizat, să dăm în trafic mai întâi breteaua despre care vorbeam – legătura spre Onești – și o parte din autostradă, din cei 17 kilometri, undeva la 7, 8 kilometri. Antreprenorul încearcă să dea în trafic o bucată din varianta ocolitoare în acest an. Îmi doresc ca acei 60 de kilometri de autostradă, respectiv 50 de autostradă și 10 de drum național la 4 benzi să fie finalizați în acest an și dați în trafic”, a mai spus Lucian Bode.

Mai multe articole despre:
lucian bode