MENIU

Lucian Bode: „Colaborarea cu PSD e de nota 7. PNL dă guvernări, nu e un partid-balama”

Lucian Bode, ministru de Interne Foto: INQUAM/Octav Ganea

Lucian Bode, ministru de Interne, crede că actuala colaborare a PNL cu PSD în coaliția de guvernare „este de nota 7”. Secretarul general interimar al liberalilor susține că PNL nu este și nu va fi „un partid-balama” în nicio guvernare. În același timp, Lucian Bode mizează pe o candidatură a PNL, singur, nu neapărat într-o coaliție cu PSD, la alegerile din 2024.

„Toate sondajele indică un grad de acceptabilitate a acestei coaliții de 60%. De aceea mi-am permis să dau nota 7, luând ca reper ce spun românii”, a declarat Lucian Bode, luni seară, la un post TV.

Secretar general interimar al PNL de aproape două luni, după plecarea lui Dan Vîlceanu din echipa lui Florin Cîțu și alegerea lui Nicola Ciucă ca președinte al liberalilor, Lucian Bode spune că PNL nu este un partid-balama și poate da guvernarea României, ca și candidați la prezidențiale.

„PNL dă guvernari, nu participă la guvernări în calitate de partid-balama. Sunt absolut convins că în 2024 PNL poate da guvernarea României. Depinde doar de noi. Noi trebuie să facem tot ce ține de noi să reușim împreună cu partenerii de coaliție să trecem România prin această criza de securitate economică fără precedent de la cel de-al doilea război mondial încoace. Și să ne consolidăm ca partid de dreapta. Cel mai mare partid de drepta. Și să intrăm în alegerile din 2024 ca un partid care a unit dreapta în jurul său. Mâine, PNL împlinește 147 de ani. E un partid cu tradiție care a trecut România prin cele mai grele crize din istoria sa. Am convingerea că, în perioada cât a mai rămas până în 2024, PNL va demonstra că merită să guverneze România și după 2024”, a mai spus Lucian Bode.

Despre o candidatura comună PNL-PSD la prezidențialele di n2024, Lucian Bode, secretar general interimar al PNL, spune că „e dificil de răspuns. Avem structuri statutare care decid, PNL are capacitatea de a promova o persoană care să candideze și să câștige alegerile prezidențiale din 2024”.

„A mai fost un USL, candidaturi comune... Trebuie să învățăm din ce a fost bine, ce a funcționat și ce nu a funcționat. Nu cred că e bine să repetăm greșelile trecutului”, a concluzionat Lucian Bode despre o posibilă colaborare și la alegerile parlamentare viitoare.