MENIU

Lovitură pentru victimele Colectiv: Înalta Curte a respins urgentarea anchetei legata de spitale

Victimele Colectiv pierd la ICCJ in procesul prin care cereau urgentarea anchetei legata de spitale

Lovitură pentru victimele Colectiv, Înalta Curte a respins, joi, urgentarea anchetei legata de cercetarea tratamentului  primit în spitale de victimele incendiului catastrofal din clubul bucureștean. 64 de tineri au murit din cauza rănilor. 

..Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de petenții (...)  privind durata procesului penal ce face obiectul dosarului nr.184/P/2019 aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Urmărire Penală și Criminalistică. Obligă petenții la plata sumei de câte 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în ședință publică, 25 iunie 2020." se spune în comunicatul oficial.

Procurorii anchetează speța încă din 2016. Atunci, rudele victimelor au depus o plângere penală prin care au reclamat modul în care au fost tratați în spitale cei arși.

Încă din 2015, din primele zile de după tragedie, s-a vorbit despre infecțiile luate din spitale de pacienți, infecții care ar fi provocat decesul unor victime.

Procesul de la Instanța Supremă a fost suspendat pe timpul stării de urgență, iar magistrații au amânat pronunțarea pentru 25 iunie 2020. Practic, procurorii ar putea primi un termen până la care să finalizeze dosarul.

Mai multe articole despre:
colectiv ancheta incendiu