MENIU

Lovitură dură pentru Radu Banciu şi B1 TV. Decizia DEFINITIVĂ luată de Tribunalul Bucureşti

Tribunalul Bucureşti a decis, definitiv, că B1 TV și Radu Banciu trebuie să plătească despăgubiri de 10.000 de lei, plus cheltuieli de judecată, omului de afaceri craiovean Titu Tudosie.

Totul a început în aprilie 2014, când presa a relatat că Titu Tudosie a plătit 10.000 de euro unui sculptor pentru a-i ridica statuie în curte. Subiectul a fost dezbătut atunci şi în emisiunea "Lumea lui Banciu", de la B1 TV, prezentatorul jignindu-l atunci pe craiovean.

"Mă, într-adevăr impozantă. Seamănă, de la distanță văzută, și ca să-l parafrazez pe Crin Antonescu care l-a comparat pe Ponta cu Iisus Cristos, iertați-mi și mie asemănarea dintre boul acesta și Napoleon Bonaparte, dar de la distanță ziceai că e statuia lui Napoleoan când intri acolo, în grota unde se ruga el acolo în Ajaccio.(…)", a comentat Banciu la vremea respectivă, potrivit paginademedia.ro.

Imediat după ediția din aprilie 2014, Titu Tudosie a sesizat Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), dar l-a și acționat pe Banciu în instanță. B1 TV a fost amendat cu 10.000 de lei, însă emisiunea a intrat la pachet cu mai multe ediții ale emisiunii "Lumea lui Banciu".

În prima instanță, Judecătoria Sectorului 1 a decis că omul de afaceri trebuie să primească 100 de euro despăgubiri, cu titlu de daune morale, și 600 de lei cheltuie.

Sentința nu a fost definitivă, și a fost atacată cu recurs la Tribunalul București, instanță care a decis să mărească daunele morale de peste 20 de ori, la suma de 10.000 de lei, la care se adaugă și cheltuieli de jduecată de apeoape 1.500 de lei, mai precizează sursa citată.