MENIU

Lovitură dură pentru industria auto din România. O mare fabrică va fi închisă

Concedieri: 800 de oameni rămân fără job

A fost anunțată prima închidere din industria componentelor auto: Dräxlmaier renunţă la o fabrică din România, 800 de angajaţi rămân fără loc de muncă. Este a treia închidere de fabrică anunţată în ultima lună, însă cea mai importantă prin dimensiunea businessului şi a numărului de angajaţi.

Dräxlmaier, unul dintre cei mai mari investitori germani de pe pia­ţa locală, care are în Ro­mâ­nia în acest moment peste 15.000 de angajaţi, a anunţat că va închide capacitatea de producţie de la Piteşti, unde producea cablaje pentru in­dustria auto.

Lisa Dräxlmaier Autopart este totodată şi prima companie a grupului german înfiin­ţată în România, în urmă cu mai bine de 20 de ani. Tot la Piteşti grupul german realizează şi dezvoltare tehnică de produs, dez­voltare IT şi inginerie de testare.

„Situaţia este rezultatul unui cumul de fac­tori: pe de o parte, este vorba despre redu­ce­rea fi­rească a comenzilor în cazul produselor al că­ror ciclu de viaţă se apropie de final, iar pe de al­tă parte unul dintre principalii clienţi a decis să-şi mute producţia în Mexic", a declarat Bernd Schmitt, director general al Lisa Dräxl­maier Auto­part.

Pe de altă parte, grupul german a demarat investiţii de 150 mil. euro ce urmează a fi reali­zate până în 2018 în extinderea centrelor din Hune­doara şi Braşov, lucrările fiind deja de­ma­rate, în timp ce la Piteşti va fi continuată acti­vitatea în centrul de dezvoltare inginerie şi IT, potrivit zf.ro.

Mai multe articole despre:
industria auto concedieri Dräxlmaier