MENIU

Lovitură dură pentru Gabriela Firea după ce a acuzat "interesele oculte" din spatele USR

USR și PNL fac noi pași în desființarea companiilor municipale ale Gabrielei Firea. USR o acuză pe Firea de minciună "când spune că în spatele USR s-ar afla vreun interes ocult", iar PNL anunță că a deschis o acțiune în instanță pentru lichidarea companiilor declarate ilegale de instanță.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a anunţat marţi că a depus la Tribunal o acţiune pentru dizolvarea companiilor municipale declarate ilegale de Curtea de Apel Bucureşti.

"Am depus la Tribunalul Bucureşti o acţiune în instanţă pentru dizolvarea companiilor municipale declarate de Curtea de Apel ca ilegale, pentru că nu îndeplineau anumite condiţii. (...) Opoziţia a votat împotriva înfiinţării acestor companii. În plus, vom cere Curţii de Conturi să constate prejudiciul în acest caz, în condiţiile în care avem 600 de milioane de euro blocaţi în conturi. Prejudiciul acesta va trebui şi recuperat", a precizat Dancă, după ce a depus acţiunea în instanţă.

El a spus că PNL a propus în Consiliul General al Municipiului Bucureşti adoptarea unor hotărâri pentru desfiinţarea acestor companii, împreună cu colegii din Opoziţie.

"În concluzie, vreau să-i spun doamnei Gabriela Firea: oricât ne ameninţă, nu ne sperie. Aceste ameninţări de tip interlop, de tipul grupărilor din Ilfov care căpuşează companiile municipale şi încearcă să aducă în Bucureşti modelul din Voluntari şi să 'pandelizeze' administraţia, nu ne sperie. Din cei 600 de milioane de euro ai bucureştenilor care stau blocaţi se puteau face măcar 100 de kilometri de autostradă în jurul Bucureştiului sau câte un spital nou în fiecare sector", a precizat Dancă.

De partea cealaltă, consilierul general USR Roxana Wring îi transmite primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, să respecte legea în ceea ce priveşte companiile municipale, "iar dacă nu vrea sau nu poate, atunci să îşi prezinte demisia".

Într-un comunicat transmis marți presei, Wring susţine că declaraţiile de marţi ale edilului general "sunt o minciună de la un cap la altul, la fel cum este întregul său mandat de până acum".

"Primarul Capitalei încearcă să mute discuţia de la decizia instanţei, la tot felul de poveşti fabricate în vilele din Voluntari. Adevărul este unul singur: Curtea de Apel a hotărât că actele de înfiinţare a companiilor sunt ilegale, iar primarul trebuie să respecte această decizie. Gabriela Firea minte cu neruşinare când spune că în spatele USR s-ar afla vreun interes ocult. Dacă are probe în acest sens, să meargă de urgenţă la Parchet. Iar dacă nu are, atunci să aibă decenţa să tacă", afirmă Wring în comunicatul citat.

Potrivit consilierului general USR, "o altă minciună pe care a spus-o Gabriela Firea este că Uniunea Salvaţi România ar fi votat bugetele companiilor".

"Fals! Sunt zeci, dacă nu sute, de declaraţii din partea mea şi a colegilor mei în care criticăm dur toate împrumuturile şi majorările de capital. Consilierii USR au votat de fiecare dată împotriva alocării de bani către companii. Am spus că este risipă, că aceste companii toacă bani şi că este foarte greşit să dai peste jumătate de miliard de euro pe mâna unor decidenţi care nu s-au lămurit nici măcar ce obiect de activitate au", arată Roxana Wring.

De asemenea, consilierul general USR indică faptul că Firea "încearcă să insinueze că printre companiile vizate de decizia instanţei s-ar număra şi STB (RATB)", potrivit Agerpres.

"Niciodată nu a fost vorba despre RATB. Acţiunea în instanţă vizează doar companiile înfiinţate peste noapte de Gabriela Firea pentru a devaliza bugetul Capitalei şi pentru a-şi recompensa prietenii cu posturi călduţe şi salarii colosale", subliniază Wring.

În acest context, consilierul general o invită pe Firea să respecte legea. "Iar dacă nu vrea sau nu poate, atunci să îşi prezinte demisia. I-a minţit destul pe bucureşteni, nu este cazul să continue în aceeaşi manieră. De fapt, nu este cazul să continue deloc", punctează Roxana Wring.

Mai multe articole despre:
USR Gabriela Firea roxana wring