MENIU

Lovitură dură pentru DNA! ÎCCJ restituie definitiv unul dintre dosarele ANRP procurorilor

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis să restituie definitiv unul dintre dosarele ANRP procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA). În această cauză, fosta șefă a ANRP Crinuța Dumitrean și foștii vicepreședinți ai instituției Sergiu Diacomatu și Cătălin Teodorescu au fost acuzați de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, iar fostul deputat Ioan Oltean a fost acuzat de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

”În baza art. 346 alin. (3) lit. a) C.pr.pen. restituie la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, cauza privind pe inculpaţii Dumitrean Crinuţa Nicoleta, Alexandru Lăcrămioara, Constantinovici Rodica, Teodorescu Cătălin Florin, Baciu Remus Virgil, Oltean Ioan, Negurici Sergiu, Diacomatu Sergiu, Marko Attila Gabor şi Rotaru Mihai, trimişi în judecată prin rechizitoriul nr. 660/P/2014 din 28.07.2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, astăzi 07 martie 2017.”, au decis judecătorii.

La începutul lunii februarie, Instanța Supremă a retrimis la parchetul anticorupție dosarul ANRP 4, pe motiv că rechizitoriul procurorilor conține nereguli în privința descrierii faptelor.
 
Procurorii au refăcut rechizitoriul, însă judecătorii Înaltei Curți au decis astăzi, 7 februarie, să restituie acest dosar definitv la DNA.

Procurorii DNA au susținut în rechizitoriul întocmit că, la data de 27 noiembrie 2009, omul de afaceri Mihai Rotaru a cumpărat contra sumei de 750.000 de euroe drepturile litigioase pe care o persoană le deținea asupra unui teren de 61.857 de metri pătrați, situat în municipiul Pitești. Persoana respectivă ar fi vândut drepturile după ce timp de 8 ani nu reușise să obțină proprietățile revendicate.

Astfel, la data de 17 iunie 2010, Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu, Marko Atilla, Remus Baciu, Rodica Constantinovici și Lăcrămioara Alexandru, în calitate de membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, ar fi aprobat în regim de urgență raportul de evaluare prin care trenul respectiv a fost evaluat la 108.932.000 de lei, sumă acordată drept despăgubire lui Mihai Rotaru.

Potrivit DNA, membrii comisiei au fost sprijiniți în demersul infracțional de Ioan Oltean, care avea relații cointeresate cu cesionarul Mihai Rotaru și cu președintele ANRP de la acea dată, Crinuța Dumitrean.

 

Mai multe articole despre:
dosar ANRP iccj dna