MENIU

Lovitură de teatru în cazul Transalpina, cel mai spectaculos drum din România

A fost emisă o ordonanță președințială pentru Transalpina, prin care statul preia drumul de la Romstrade, informează Capital.ro. Drumul s-a degradat semnificativ în ultimii doi ani, spun autoritățile.

Compania de Drumuri a anunțat că a fost emisă o Ordonanță Președințială pentru preluarea provizorie de către CNADNR a amplasamanetului DN 67C, Bengești - Sebeș de la SC Romstrade SRL, în vederea urgentării demarării unor lucrări de consolidare a acestui sector de drum național.

În ultimii doi ani, lucrările au fost abandonate de Romstrate, neasigurându-se în tot acest timp și conservarea lucrărilor, în prezent se înregistrează degradări ale structurii de rezistență a drumului provocate de scurgerea necontrolată a apei provenite din precipitații și din topirea zăpezilor.

"Această preluare va avea loc în perioada 18-20 martie 2015. Conform celor stipulate în Ordonanță, vor fi executate lucrări de reparații de strictă necesitate pentru conservarea lucrărilor și menținerea viabilității în vederea asigurării unui trafic rutier în condiții de siguranță", se arată într-un comunicat al CNADNR. Mai multe...

Mai multe articole despre:
CNADNR transalpina