MENIU

Lovitură de teatru în cazul listei ANAF cu datornicii. După 5 zile, vine executarea!

ANAF

Publicarea de către ANAF pe site-ul propriu a listelor cu datornici echivalează cu acceptul tacit privind datoriile, spun consultanții fiscali. Urmează executarea.

Fiscul va considera că firmele și persoanele fizice își recunosc datoriile, dacă în cinci zile de la comunicare prin poștă nu ridică notificarea, iar datoriile au fost publicate pe site-ul ANAF, fapt care echivalează cu acceptul tacit al contribuabililor privind obligațiile la stat, consideră consultantul fiscal Cornel Grama.

Publicarea datelor personale ale datornicilor, exceptând codul numeric personal, este prevăzută de Codul de procedură fiscală ca modalitate de comunicare a actelor administrativ-fiscale. Publicitatea trebuie folosită de autorități doar dacă nu este posibilă comunicarea prin poștă.

"Măsura are scopul de a grăbi executarea silită a debitorilor, pentru că, odată postate pe site-ul ANAF, obligațiile restante se consideră recunoscute. Cu alte cuvinte, primul pas este să se obțină acceptul tacit al contribuabililor",spun experții fiscalicitați de Profit.ro.

Mai multe articole despre:
ANAF impozite taxe Fisc