MENIU

Lovitură de teatru după atacul din Siria. "Este ridicol, de tot râsul"

Trump, ridiculizat

Lovitură de teatru după atacul SUA și aliaților din Siria. Obiectivele atacate erau „complet goale”, personalul lor fiind evacuat de două zile. America se apără și spune că nu a informat Rusia cu privire la țintele atacului.

Preşedintele american Donald Trump a salutat sâmbătă o ''lovitură perfect executată'' şi a mulţumit aliaţilor francez şi britanic pentru ''misiunea îndeplinită'' în Siria, transmite Reuters.

''O lovitură perfect executată noaptea trecută. Le mulţumesc Franţei şi Marii Britanii pentru înţelepciunea lor şi puterea Armatei lor excelente. Nu ar fi putut fi un rezultat mai bun. Misiune Îndeplinită!'', a scris preşedintele Trump pe Twitter.

Mai mulți utilizatori de Twitter au comparat mesajul lui Trump cu o situație în care George Bush Jr. a anunțat o "misiune îndeplinită" în Irak, care s-a dovedit că era departe de așa ceva, potrivit CNN.

Ţintele vizate sâmbătă de atacurile americane, franceze şi britanice erau "complet goale", personalul lor fiind evacuat "în urmă cu peste trei zile", a transmis Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

"Toate instalaţiile vizate în atacurile de sâmbătă erau complet goale, după ce forţele prezente acolo au fost evacuate în urmă cu peste trei zile", a precizat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Rusia, aliat al regimului sirian, a indicat sâmbătă că, "potrivit informaţiilor preliminare, nu există nicio victimă în rândul populaţiei civile sau al armatei siriene".

Președintele SUA vede altfel lucrurile. ''Atât de mândru de marea noastră armată care va fi în curând', datorită 'miliardelor de dolari' suplimentare deblocate sub administraţia sa, 'cea mai bună pe care ţara noastră a avut-o vreodată'', a adăugat Trump într-un al doilea tweet.

Loviturile occidentale au vizat trei situri legate de programul de armament chimic al regimului lui Bashar al-Assad, în apropiere de Damasc şi în centrul Siriei, au indicat Washington, Paris şi Londra.

Loviturile au fost o ripostă ţintită după atacul chimic presupus din 7 aprilie de la Douma, de lângă Damasc, şi atribuit de occidentali regimului sirian.

Mai multe articole despre:
atac Siria razboi Siria