MENIU

Lovitură de teatru. Dragnea a cerut suspendarea tragerii la sorţi de la Curtea Supremă!

Liviu Dragnea, mutare bombă

Liviu Dragnea este nemulţumit de "graba" cu care Curtea Supremă a desfăşurat tragerile la sorţi pentru completurile de judecată şi a solicitat suspendarea întregului proces!

Liviu Dragnea este nemulţumit de "graba" cu care Curtea Supremă a desfăşurat tragerile la sorţi pentru completurile de judecată şi a solicitat suspendarea întregului proces, transmite Realitatea TV.

Potrivit surselor citate de Realitatea, Dragnea contestă rapiditatea cu care a fost aplicată de ÎCCJ decizia Curţii Constituţionale, care preciza că noile desemnări vor fi făcute "de îndată".

Citiţi şi:

Rareş Bogdan, veste proastă pentru toţi românii: s-a încheiat o luptă!

Dragnea spune că Instanţa Supremă trebuia să aştepte motivarea de la CCR şi că ar fi trebuit tras la sorţi doar preşedintele, nu întregul complet.

Plângerea a fost depusă la ÎCCJ cu scurt timp înainte de tragerea la sorţi de astăzi. Dragnea anunţă că se va plânge instanţei dacă nu i se va admite această solicitare.

"Cu putin timp inainte de tragerea la sorti a completului sau de judecata, Liviu Dragnea a depus o plangere la Instanta Suprema prin care a cerut suspendarea de urgenta a acestei proceduri. Si, de asemenea, revocarea deciziei de ieri a Inaltei Curti, prin care s-a stabilit tragerea la sorti a intregului complet", scrie Ionela Arcanu pe pagina sa de Facebook.

Jurnalistul Rareş Bogdan a comentat la cald mutarea neaşteptată a lui Dragnea, spunând că România a devenit "tara infractorilor fericiti" si sa fii corect si cinstit in tara aceasta echivaleaza pentru smecherii si infractorii PSD-isti, cu a fi fraier!

"Urmatoarea etapa, daca nu o sa ii convina nici noul Complet, va fi sa isi aleaga singur judecatorii in asa fel incat sa fie din Teleorman sau sa aiba simpatii PSD-iste declarate", scrie jurnalistul despre manevra inexplicabilă a lui Dragnea.

Un careu de dame și fostul asistent al lui Kovesi în completul care îl judecă pe Dragnea

Şeful PSD are motive să fie nemulţumit de rezultatul tragerii la sorţi: potrivit primelor date, nu va avea parte de un complet mai puţin dificil decât cel anterior.

Soarta lui Liviu Dragnea va depinde de patru femei și un bărbat. Acesta din urmă, culmea ironiei, este fostul asistent al Laurei Kovesi, Horia Valentin Șelaru.

Cei 5 judecători care vor decide soarta lui Liviu Dragnea în dosarul Bombonica sunt: 
1. Cosma Rodica
2. Selaru Valentin Horia
3. Nenita Simona Cristina
4. Vasile Francisca Maria
5. Ilie Ioana Alina

Analistul politic Sorin Ioniţă este de părere că lui Dragnea i-a căzut un complet "mai nasol decât primul" şi sugera că şeful PSD ar putea cere "să răspundă la primul bilet":

"S-a tras la sorti si ce sa vezi: lui Dragnea i-a cazut un complet mai nasol decat primul :) Una din judecatoare a dispus redeschiderea unui dosar Teldrum. Nici mare tragere de timp nu e: cazul lui in apel nici nu incepuse, practic. "Dom profesor, n-as putea totusi sa raspund la primul bilet?"

Situaţia de astăzi este aparent hilară dacă ţinem cont de faptul că Liviu Dragnea este cel care s-a aflat la butoanele întregului proces de schimbare a regulilor de desemnare a judecătorilor la ICCJ.

Decizia Curţii Constituţionale de la începutul săptămânii a venit ca urmare a schimbării legilor justiţiei de către alianţa PSD-ALDE şi a unei sesizări depuse de premierul Viorica Dăncilă.

Realitatea TV şi Realitatea.net au transmis în direct, de la ÎCCJ, "loteria judecătorilor" din completurile de cinci:

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea