MENIU

Londra, TEATRU ABSURD cu românii. Editorialul ambasadorului României, Ion Jinga, în Huffington Post

Ambasadorul României la Londra: Românii din Marea Britanie, ţintele unui joc politic şi mediatic

Politicienii şi presa britanică joacă un teatru absurd. Ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, ridiculizează astfel într-un articol pentru Huffington Post mobilizarea mediatică legată de milioanele de români şi bulgari aşteptaţi cu disperare să invadeze Regatul.

Ambasadorul român compară atitudinea unora dintre politicienii şi jurnaliştii britanici, adunaţi în prima zi a anului pe aeroportul Luton, cu teatrul absurd al dramaturgului Samuel Beckett.

"Se pare că o nouă versiune a piesei «Aşteptându-l pe Godot» a fost reinventată de către o parte a presei britanice şi unii politicieni care aşteaptă cu disperare sosirea a milioane de români după 1 ianuarie 2014. Jurnaliştii şi distinşii parlamentari britanici care s-au dus la aeroportul Luton pe 1 ianuarie au descoprit că doar doi români au venit în Marea Britanie să profite de beneficiile anulării restricţiilor.", scrie Ion Jinga în editorialul din Huffington Post. Articolul continuă pe un ton şi mai ironic.

"Trebuie să recunosc, eu şi soţia mea suntem vinovaţi de aducerea unor români în Marea Britanie pentru sărbătorile de iarnă: fiica noastră a venit de la Bruxelles şi o familie de prieteni a venit din România. Toţi vor părăsi ţara în următoarele zile, sper să nu fie puşi la socoteală drept milioane de români gata să invadeze insula." Articolele mai echilibrate din presa britanică, precum cel publicat de The Guardian, pun isteria pe seama discursului alarmist al politicienilor naţionalişti coroborat cu obişnuita neîncredere pe care o manifestă britanicii faţă de străini.