MENIU

Locuri de muncă pentru români în Uniunea Europeană. Uite unde poți să lucrezi cu acte în regulă

Germania a publicat o listă de LOCURI DE MUNCĂ deschise muncitorilor din afara UE

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 1.523 locuri de muncă vacante, se arată într-un comunicat al Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Cele mai multe locuri de muncă, peste jumătate din ofertă sunt în Spania, 801 de posturi. Sunt căutați 800 de muncitori necalificați în agricultură și un maseur.

Germania le oferă românilor 136 de locuri de muncă. Cele mai multe oferte sunt pentru soferi de autocamion, electrician în construcții și factor poșta, câte 15, pentru fiecare profesie. Mai sunt căutați și dezvoltatori de aplicații IT, asistenți de terapie intensivă, brutari, ospătari sau instalatori.

Norvegia are 132 de locuri de muncă pentru români, 80 dintre ele fiind pentr dulgheri, 30 pentru instalatori și 20 pentru zugravi. mai sunt căutați și ingineri și persoane pentru cirățenie.

Marea Britanie are și ea 130 de oferte, din care 120 sunt pentru îngrijitori persoane.

În Italia sunt căutați 30 de asistenți medicali și 30 de îngrijotori de persoane.

Oferte de locuri de muncă mai vin din Cehia, Suedia, Slovacia, Austria, Lituania, Bulgaria, Finland, Islanda, Belgia și Franța. 

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

 

Mai multe articole despre:
locuri de muncă ANOFM uniunea europena