MENIU

Locuință distrusă de flăcări din cauza unei țigări nestinse, în Vaslui! Proprietarul beat, scos pe geam de un polițist

Locuință distrusă de flăcări din cauza unei țigări nestinse, în Vaslui. Foto: Realitatea de Vaslui

Un incendiu violent a avut loc, duminică seară, la o gospodărie din localitatea Vutcani, județul Vaslui, informează realitateadevaslui.net.

La fața locului au intervenit pompierii cu două mașini de stingere si o ambulanță SMURD.

Când au ajuns la adresă, pompierii au încercat să stingă flăcările care se manifestau în două camere ale gospodăriei și amenințau să se extindă la o locuință învecinată.

Aceștia au acționat pentru lichidarea incendiului care a distrus cele două camere si au scos două butelii pline, care puteau exploda oricând și distruge inclusiv gospodăria alăturată.

Până la sosirea pompierilor, șeful postului de poliție din localitate, aflat în timpul liber, a scos pe geam un bărbat de 43 de ani din dormitorul cuprins de flăcări.

Proprietarul era în stare de ebrietate, fiind transportat la un spital din Vaslui.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei țigări nestinse.
 
Autoritățile reamintesc cetățenilor măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat:
 
• Atunci când stingeţi ţigara, asiguraţi-vă că aţi stins-o cu adevărat, pentru că mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil, generând un incendiu care poate mistui întreaga locuinţă;
• Stingeţi ţigara numai în scrumieră. Se recomandă să puneţi puţină apă în aceasta pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;
• Nu goliţi scrumierele în coşurile de hârtie sau în alte locuri în care există materiale combustibile, deoarece acestea se pot aprinde şi provoca un incendiu;
• Nu fumaţi în pat, mai ales când sunteţi obosiţi, când luaţi somnifere sau când aţi consumat alcool. Există riscul să adormiţi cu ţigara aprinsă şi să provocaţi un incendiu.
• Utilizaţi întotdeauna scrumiere grele, care să nu se răstoarne uşor şi care să fie confecţionate din materiale incombustibile.