MENIU

Lockdown pentru a 4-a oară în cel mai populat stat din Australia, după 26 de cazuri COVID-19 raportate

Lockdown pentru a 4-a oară în cel mai populat stat din Australia, după 26 de cazuri COVID-19 raportate

Cei peste 5 milioane de locuitori din Melbourne, al doilea oraş ca mărime din Australia, au primit ordinul oficial de a intra din nou în lockdown - pentru a patra oară în ultimul an şi jumătate - începând de la miezul nopţii de joi spre vineri. Decizia a fost luată din cauza creșterii numărului de infectări în ultimele zile, la 26. Australia a reușit să controleze bine pandemia prin restricțiile luate imediat după ce numărul de cazuri confirmate a avut o ușoară creștere.

Noul lockdown de şapte zile vizează atât oraşul Melbourne, dar şi întregul stat Victoria, a anunţat prim-ministrul interimar al acestui stat australian, James Merlino, în condiţiile în care numărul cazurilor asociate acelui focar s-a dublat şi a ajuns la 26.

Până joi, în statul Victoria numărul cazurilor ajunsese la 20.575 și 820 de decese.  

Premierul statului Victoria a avertizat că este vorba de „o tulpină extrem de infecţioasă a virusului, o variantă îngrijorătoare, care se propagă mai repede decât am înregistrat vreodată".

Varianta indiană, B.1.617, s-ar fi răspândit în Melbourne prin intermediul unui turist care s-a întors din străinătate.

Noul lockdown închide școlile, barurile şi restaurantele, iar orice reuniune este interzisă, timp de 7 zile, și purtarea măştii sanitare va fi din nou obligatorie. Oamenii nu vor avea voie să îşi părăsească locuinţele decât în cazuri speciale, pe lângă cumpărături și alte deplasări necesare este și vaccinarea împotriva COVID-19.

Este cel de-al patrulea lockdown decretat în al doilea oraş ca mărime din Australia de la începutul pandemiei de COVID-19.

În luna mai, australienii au scăpat de multe restricții, autoritățile controlând bine pandemia de COVID-19.  

Noua Zeelandă a suspendat deja  de marţi cursele aeriene spre şi dinspre statul Victoria, care aveau loc fără carantinarea pasagerilor.

Autoritățile vor să „scurtcircuiteze” transmiterea virală prin acest lockdown de 7 zile în statul Victoria. Campania de vaccinare decurge mai lent în Australia. Astfel că, pentru o populație de 25 de milioane de locuitori, doar 3,7 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate până în prezent.

De la începutul pandemiei, Australia a raportat 30.063 de cazuri de COVID-19, majoritatea în statul Victoria în al doilea val de anul trecut, și 910 decese din cauza COVID-19.