MENIU

Locatarii din Greenfield, cartierul de lux construit în pădure, protest în fața Primăriei Capitalei 

Protest de amploare în fata Primăriei Capitalei. Zeci de persoane s-au strâns la geamul lui Nicușor Dan înainte sa înceapă ședința de consiliu general. Sunt locuitorii cartierului de lux construit în Pădurea Băneasa. Ei sunt nemulțumiți ca au fost izolați și nu au drumuri de acces pana acasă.

Zeci de locuitori din cartierul Greenfield din București protestează, în fața Primăriei Capitalei după ce drumul de acces prin Pădurea Băneasa a fost închis. Aceștia se plâng că le-a rămas o singură cale de acces către oraș și au ajuns să petreacă zilnic zeci de minute în trafic doar pentru a ieși din complex. Ca să ajungă la școală, copiii sunt treziți cu câteva ore mai devreme, iar unii străbat pădurea pe jos. 

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirma pe 9 ianuarie că „locuitorii din Greenfield sunt victimele unui dezvoltator care s-a grăbit să facă blocuri fără să facă şi drumuri, cu concursul unei autorităţi locale incompetente”.

Referitor la drumul de acces al locuitorilor din acea zonă care a fost blocat, edilul general a precizat că este de acord „cu soluţia provizorie de traversare a pădurii pe drumul forestier existent până la construirea unor ieşiri definitive în şoseaua de centură”. 

Anterior, pe 7 ianuarie, drumul care trecea prin pădurea Băneasa şi făcea legătura între complex şi oraş a fost închis de către Romsilva. Reprezentanții instituției au precizat că măsura închiderii drumului este strict legală, că Romsilva a avizat pozitiv încă din 2019 scoaterea din fondul forestier a celor trei porţiuni a drumului respectiv şi a manifestat toată deschiderea pentru demersul de preluare a acestuia de către autoritatea publică locală, pentru a fi deschis circulaţiei publice. Însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Locuitorii cartierului Greenfield au protestat și pe 19 ianuarie, în fața Primăriei Sectorului 1. Primarul Clotilde Armand le-a promis atunci că în două săptămâni drumul va fi redeschis pentru rezidenți. 

Mai multe articole despre:
greenfield primaria capitalei