MENIU

Liviu Dragnea, în căutarea puterii absolute. Cum l-au trădat nervii pe șeful suprem al PSD

Liviu Dragnea

2017 a fost anul în care PSD a devenit sinonim cu Liviu Dragnea. Şeful social-democraţilor a vrut să întoarcă partidul în timp şi a reuşit.

În 2017, PSD a reintrat în epoca Adrian Năstase. Uşi închise, comunicare lacunară şi o mare dorinţă de putere.

Paradoxal însă, acelaşi Liviu Dragnea a dus partidul pe culmile absurdului. După un scor istoric la alegerile parlamentare din 2016, partidul a fost pus în postura de a-şi da jos propriul guvern.

Un an, trei nume de premieri, o moţiune de cenzură şi multiple remanieri guvernamentale. Toate aceste lucruri au slăbit puterea lui Liviu Dragnea în PSD.

De Sorin Grindeanu a scăpat rapid. După numai şase luni, Liviu Dragnea şi-a pierdut influenţa în faţa lui Sorin Grindeanu. Iar nervii l-au dus la o decizie istorică - o moțiune de cenzură împotriva propriului premier!

Nici cu cel de-al doilea premier nu a fost totul roz. Ancheta din dosarul Belina le-a scos din Guvern pe Rovana Plumb şi pe Sevil Shhaideh, la solicitarea lui Mihai Tudose.

Liviu Dragnea şi-a dorit puterea absolută, după un model binecunoscut în PSD. Modelul Adrian Năstase. Aşa că a folosit reţeta clasică, transmite Realitatea TV.

Dragnea a reactivat sediul din Băneasa, sediu folosit de fostul presedinte Adrian Nastase. Aici a fost dusă campania electorală, aici a fost înregistrată victoria la Parlamentare și tot aici s-au negociat guvernele țării din ultimul an. Liviu Dragnea și-a adjudecat apoi funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, întocmai ca fostul premier, iar comunicarea PSD a ajuns pe mâinile aceluiași om ca pe vremea lui Năstase, Anca Alexandrescu.

2017 a fost şi anul în care nervii lui Liviu Dragnea au fost întinşi la maximum. Dincolo de neputinţa de a prelua puterea absolută, dosarele DNA l-au adus în pragul căderilor psihice. Ieșirile de mai jos sunt elocvente.

 
Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea