MENIU

 Liviu Dragnea „Nu înțeleg de ce PSD nu cere guvernarea. E doar o cacealma politică!”

Liviu Dragnea, atac la PSD. Foto/Arhivă

Liviu Dragnea a declarat, într-un interviu în exclusivitate pentru Realitatea PLUS că nu înțelege de ce PSD nu își asumă guvernarea. Dragnea consideră că este doar o cacialma politică și că cei de la PSD au vrut să dea jos guvernul doar pentru ca să arate că pot s-o facă. 

„Au investit foarte mult în războiul intern ca să îl scoată președinte și nu au cum să meargă cu altă variantă la Iohannis. Nu spun că e bine sau rău, ci că, politic, pentru ei nu există altă variantă. Câte prevederi și decizii ale CCR nu au fost încălcate de președintele Iohannis. Nu știu ce decizie va lua, dar este într-o situație destul de încurcată. Și Iohannis și partidele, pentru că ambele părți au ieșit cu declarații ultimative și foarte radicale. Ce nu înțeleg este de ce PSD, cel mai mare dintre cele trei partide care au depus moțiunea, nu cere guvernarea acum, să și-o asume. În martie nu se pot face alegeri anticipate în martie, este mult prea devreme. Pe de altă parte, să lași țara acum în mâinile unui guvern de specialiști, care nu au putere politică...Niciun om care ajunge astfel ministru nu se poate angaja la măsuri serioase când știe că are câteva luni mandat, 6 sau 9 luni.

Este o cacialma politică. Au vrut să dea jos guvernul doar pentru ca să arate că pot s-o facă, e bine că a căzut acest guvern, dar nu poți să spui, am dat jos guvernul, iar apoi să spui, nu știm ce vom face. Anticipatele sunt o abordare cinică, nu una care arată responsabilitate politică. Ei spun că stau bine în sondaje, hai să-i mai lăsăm, ca să fie lumea și mai supărată și să se chinuie și mai mult, iar în primăvară să avem noi un procent mai mare și să luăm noi guvernarea. Nu poți să judeci așa, ca partid. Trebuie să-ți asumi și costuri politice, dacă ești sincer atunci când spui că te interesează țara. Au amânat moțiunea pe baza unei înțelegeri cu Cîțu, în schimbul unor fonduri pentru aleșii locali ai PSD. Ceea ce s-a și ântâmplat, mai puțin faptul că Florin Cîțu i-a păcălit și nu le-a mai dat banii promiși. Acum suntem în situația în care toate partidele sunt încurcate, dar fiecare își urmărește obiectivul electoral”, a declarat Liviu Dragnea. 

Interviul complet AICI.