MENIU

Liviu Dragnea, în glumă: L-am propus pe Mihai Tudose premier ca prin el să preluăm conducerea SRI

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit miercuri, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național al PSD, despre motivul pentru care l-ar fi propus pe Mihai Tudose la funcţia de prim-ministru. 

Liderul social-democraţilor a ţinut să precizeze din capul locului că este vorba despre un banc.

"Să vă spun un banc, pe care l-am auzit ieri: L-am propus pe Mihai Tudose ca prim-ministru ca prin dânsul să preluăm conducerea SRI", a zis Liviu Dragnea, schiţând un zâmbet ironic.

Pe de altă parte, acesta a declarat, miercuri, că nu-i va cere lui Mihai Tudose o demisie în alb din funcția de premier și a susținut că, de altfel, nici demisiile în alb depuse la partid de miniștrii cabinetului anterior nu fuseseră cerute de el.

"Demisiile în alb depuse de precedentul executiv n-au fost cerute de mine. Nici nu au fost luate în seamă de mine, nu m-au interesat A fost o inițiativă dată de euforia acelei nopți, când s-au strâns ei la Guvern sau pe nu știu unde și au scris niște demisii în alb pe care le-au dat domnului Mihai Busuioc, fostul secretar general probabil și viitor. Nu mă interesează acele demisii în alb. În ceea ce privește domnul Mihai Tudose, nu i-am cerut și nu-i cer acest lucru și îmi doresc să nu mai trecem prin ce am trecut, nu mă interesează schimbarea legii", a declarat Dragnea la finalul Comitetului Executiv Național al PSD.

Întrebat cât de des va evalua Guvernul Mihai Tudose, Dragnea a arătat că vor fi Birouri permanente periodice la care acesta va fi prezent alături de unii miniștri.

"Eu i-am cerut domnului Tudose, Mihai Tudose — și așa va face — să facă singur evaluarea miniștrilor din Cabinet și evaluarea implementării programului de guvernare și a măsurilor. Așa trebuie să se întâmple. În schimb, de la partid și de la Parlament o să urmărim și noi ce se va întâmpla. În vacanța parlamentară o să fie puțin mai greu. Din septembrie încolo, în fiecare săptămână, dar și în această vacanță, vom avea Birouri permanente naționale unde va fi prezent premierul și, dacă va fi cazul, unul sau mai mulți miniștri cu care se va discuta în privința măsurilor pe care trebuie să le implementeze. Faptul că sunt doi vicepremieri de la PSD, care vor lucra strâns și foarte aproape cu primul ministru, mie îmi dă foarte multă încredere că orice abatere de la program sau întârziere va fi rezolvată rapid. (...) Nu mai vreau eu să răspund la întrebări să dau explicații pentru orice problemă din Guvern", a arătat președintele PSD.

Tot în PSD se va discuta și despre șefia comisiilor deținute de Mihai Fifor — comisia parlamentară de anchetă a alegerilor din 2009, și Adrian Țuțuianu — comisia parlamentară pentru controlul SRI).

În urmă cu 2 zile, după ce Mihai Tudose a fost confirmat în funcţia de premier, SRI a venit cu următorul comunicat, în care a respins orice amestec:

"În legătură cu speculaţiile apărute in spaţiul public referitoare la o presupusă implicare a Serviciului Român de Informaţii în desemnarea premierului României, SRI face următoarele precizări: Respingem categoric orice încercare de a implica SRI în dispute politice, în numirea premierului României sau alte acţiuni care nu ţin de misiunile asumate potrivit cadrului legal. Considerăm aceste afirmaţii din spaţiul public denigratoare şi menite să afecteze imaginea instituţiilor fundamentale dintr-un regim democratic".

Sursa foto: Inquam

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea Mihai Tudose