MENIU

Liviu Dragnea, dezvăluiri devastatoare despre Eduard Hellvig, SRI, legăturile lui Dîncu cu Serviciile dar și trădarea Vioricăi Dăncilă | VIDEO & TEXT

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea vorbește la Realitatea PLUS, din nou, și face noi dezvăluiri care cutremură întreaga clasă politică.

Liviu Dragnea este invitatul Ancăi Alexandrescu la Realitatea PLUS, în cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel.

Puteți vedea emisiunea LIVE accesând URMĂTORUL LINK.

Înregistrarea este disponibilă pe pagina --->

LIVE TEXT - Principalele declarații ale lui Liviu Dragnea:

Liviu Dragnea: Am tresarit cand ati spus ca cineva a spus ca de ce ma tot chemati. Am mai fost aici acum 2 luni, aici inca mai pot sa vin, la celelalte televiziuni NU. De ce ma opresc? La Antena si la RTV nu ma primesc, asa li s-a spus de la domnul Ciolacu si Helvig. Nu exista institutie de presa in Romania in care SRI-ul sa nu fi fost implicat sau sa nu aiba influenta.

Liviu Dragnea despre Eduard Helvig si SRI

Problema asta a modului cum SRI-ul s-a raportat si se raporteaza in continuare la viata partidelor, la activitatea partidelor, la formarea Guvernului, la numirea secretarilor de stat, directorilor, inspectorilor, modul asta de abordare este principala cauza care a facut ca Romania sa fie in situatia in care este astazi, cu o economie care gafaie, cu o sarabanda a preturilor, cu divizare a societatii, cu lipsa din ce in ce mai acuta a capitalului romanesc in mediul de afaceri in tara noastra, cu dezvoltarea fara limita a lacomiei companiilor straine si recunosc ca eu am sperat, cunoscandul pe Eduard Helvig inainte de a fi director SRI, colaboram foarte bine, atunci parea un om normal si cu o abordare normala. Acum nu stiu daca era sincer sau nu dar era suparat de cum ne urmarea SRI-ul si cum se implica SRI-ul la vremea cand erau Coldea si Maior.

Se pare ca atata timp cat la Cotroceni e un presedinte caruia ii place modul total nedemocratic, neconstitutional si cu o certitudine de dictatura, SRI-ul nu numai ca revine in matca constitutionala si dimpotriva se dezvolta, ca si alte servicii. Din pacate, si acum se intampla acelasi lucru.

Parvulescu, presedintele PNL Teleorman era cu team Orban, brusc a fost pus sub control judiciar de DNA, peste 2 zile in echipa castigatoare a lui Citu. 

Nu se mai feresc, a inceput sa le placa sa fie vazuti ca instrumentele unei dictaturi, ca instrumentele unei politii politice in Romania. Asta se intampla astazi, se bazeaza pe faptul ca in Romania incepe sa se instaleze o apatie, din pacate, au urmarit ca romanii sa fie din ce in ce mai saraci, din ce in ce mai nervosi si tulburati, afectati de grija zilei de maine, din ce in ce mai dezbinati, pentru ca sa fie mult mai usor de condus pentru ca o societate care devine prospera si in care cetateanul nu mai are grija zilei de maine, e mai bine financiar, e foarte greu de manipulat si mintit pe cand asa e zumzaiala continua, s-a banalizat incalcarea constitutiei, discutiile despre faptul ca democratia nu mai exista in Romania, s-a banalizat cenzura asupra presei. 

Din ceea ce stiu eu, atat cat stiu, un popor nu poate fi unit decat de catre dragostea de tara, altceva nu-i poate uni.

Eduard Helvig, vizita la Viorica Dancila:

Eu i-am zis si ei atunci si nu numai atunci: va fi imbrobodita de aceste servicii, si de Helvig si de ceilalti, si de presedinte, i-am zis ca face o mare greseala ca se sfatuieste cu ei pentru ca nu vor sa sprijine Guvernul sau pe ea personal. Ea mi-a spus ca nu se vede cu el, a fost o situatie penibila. Nici nu m-a mirat.

Acest Stat Paralel nu poate exista fara implicarea nelegala a tuturor. Nu exista institutie publica in aceasta tara in care SRI sa nu aiba niste oameni.

Liviu Dragnea despre controlul Parlamentului asupra SRI:

Comisia de control a SRI din Parlament este o rusine, ca si comisia de control a SIE, SPP si asa mai departe, niste rusini politice parlamentare, civice, nu e niciun control real asupra SRI-ului. Toti sunt ingroziti sa nu supere SRI-ul si sunt ahtiati sa isi faca o relatie, sunt rupti de realitate. 

Comisia este o pacaleala, nu controleaza absolut nimic, nu au curaj sa ceara, sau daca cer li se spune dinainte ce sa ceara si cum sa formuleze solicitarea, batista e pusa in totalitate pe tambalul SRI.

La un moment dat s-a frant... credinta cu care Claudiu Manda pornise la drum pentru a aduce la cunostinta publicului...acele audieri au ramas nepublice, vorbim de documente...Sunt foarte multe documente. A venit la mine in birou reprezentantul USR din comisia respectiva rugandu-ma sa-l conving pe domnul Manda sa mearga comisia in control la sediul SRI, nu puteam sa fac asta. Nu pot sa critic modul de implicare si actiune al SRI-ului si eu sa am la randul meu o implicare acolo unde nu e cazul. Cred ca a fost speriat (Claudiu Manda), poate el, poate Olguta Vasilescu. Nu am mai vorbit cu el absolut deloc, cu Olguta am tinut legatura. 

Domnul Manda am inteles ca e in structura restransa de conducere la noul PSD. Nu stiu ce negociaza ei, ca ei nu negociaza nimic, primesc de la Iohannis mutarile in plic. E doar asa ca sa zica lumea ca negociaza.

Liviu Dragnea despre preferintele SRI pentru anumite persoane:

Va pot spune un nume cu care nu era de acord Helvig: Gabriel Vlase. Aparuse ideea ca Gabi Vlase sa mearga la Ministerul de Interne, eu promitand ca o sa-l sprijin sa mearga la SIE si am reusit sa ma tin de cuvant cu toate ca nu merita. Helvig avea o mare problema cu Vlase, habar nu am de ce. 

Eu nu stiu acum toata conducerea din noul PSD, nu m-a interesat foarte tare, doar ce mai vad din cand in cand. Toti sunt agreeati de SRI.

Legaturile lui Dincu cu SRI

Adrian Nastase l-a adus impreuna cu Rus si cu domnul Vasile Puscas. Acum a fost adus de Ciolacu in conducerea PSD, domnul Dincu. Cine a fost intr-un serviciu secret gen SRI, este pana la moarte acolo. Coldea, Maior. Oamenii acestia nu vor rupe niciodata legaturile cu Serviciul de Informatii. Exista si acum o retea de fosti activisti SRI, oameni de buna credinta, cu care Coldea se lauda mereu ca influenteaza. Il tine si il hraneste si pe Vasile Dincu.

Am pus mai multe conditii in Guvernul Ciolos. Ciolos venise cu o hartie si am spus ca nu putem sa mergem cu asa ceva in Parlament. Una din conditii a fost sa nu se desfiinteze PNDL-ul. Sunt programe care ajuta comunitatile locale, inca e nevoie. Conditia a fost sa fie cineva acolo care nu e din partea lui Ciolos sau Iohannis si Vasile Dincu nefiind membru PSD, practic am fortat. 

A fost in vacante, am fost in multe locuri cu Vasile Dincu, am crezut un timp ca imi este foarte bun prieten, se pare ca cine este intepat, virusat cu virusul asta al Serviciilor, la un moment dat ajunge la o linie peste care nu trece.

Eu am fost condamnat de 2 ori fara dovezi, dovada 0, nici macar o suspiciune, dar hai sa discutam despre niste lucruri: SRI este in clubul de la Berna, clubul serviciilor de informatii, au legaturi foarte stranse cu BND-ul german, cu serviciul secret francez si cu CIA, cel putin astea 3 importante. Credeti ca vreo companie straina mare care are o problema in Romania nu vorbeste cu ambasada si ambasada nu vorbeste cu aceste Serviciu Secret Roman daca nu reusesc sa faca ceva cu ministri?

In momentul in care o Ambasada, o alta tara te decoreaza si nu esti un pictor, un om de cultura, un scriitor, un activist civic, ceva de genul asta, ci un functionar al statului, si intr-un serviciu secret sau in procuratura, atunci cand acest stat decoreaza, decoreaza pentru un lucru bun facut Romaniei sau acelui stat? Adica sprijinirea intereselor acelui stat.

Ce implicare au Serviciile în criza politica actuala 

Dorin Iacob: Exista persoane din PSD care prin ceea ce vi s-a sugerat ca presedinte al partidului sunt ingrijiti de acest Serviciu.

Toata conducerea restransa este acolo. Eu vorbesc, imi asum ce spun, despre tradare si tradatori la cel mai inalt nivel, nu de acum. Interesele cetatenilor romani, ai oamenilor de afaceri din Romania sunt puse in pamant si tradate si de catre SRI, si de catre presedintele Romaniei, de guvernele care au fost. Vor sa continue acest gest de tradare. Legile sunt foarte importante, dar e vorba acum. E foarte complicat mecanismul, nu putem vorbi doar despre SRI.

Anca Alexandrescu: De ce n-ati vorbit despre astea atunci?

De ce sa vorbesc? Atunci voiam sa fac.

SRI, prin Ghita, a facut ca Crin Antonescu sa iasa din USL.

De ce l-a pus pe Grindeanu premier?

Nu era marioneta atunci. Nu era marioneta mea. Niciun premier nu a fost. Anca a fost cu mine, poate sa spuna: a simtit de la mine vreodata o atitudine de marioneta? Ei au predat PSD lui Iohannis. Ce spun romanilor care i-au votat? Ca voturile lor au fost pentru Iohannis si PNL.

Despre Ionel Arsene, "stăpânul Moldovei, negociatorul-șef"

E noul PSD Arsene, prieten cu Ciolacu, Grindeanu. PSD, constat cu durere azi, e un partid care nu mai actioneaza pentru interesele romanilor. Mi se pare foarte grav. Si daca era vorba de alt partid la fel spuneam. PSD este condus acum din exteriorul lui. Ei nu mai au comanda in interior. PSD a ajuns un partid de opereta. E foarte grav. E problema lor cu ce sondaje se hranesc. II inteleg pe cei din PSD care vor sa plece, eu inteleg ca vor fi cosiderati complici pentru directia de dezintegrare care va aparea in PSD.

Eu tin foarte mult la Crin Antonescu. Daca puteti sa-l comparati cu Citu... Era PNL< acum nu mai e PNL. Liberalismul a murit in Romania. Se vede cu ochiul liber. Ceea ce s-a intamplat cu USL, era PSD un partid cu comanda in interior, PNL era un partid cu valori liberale. Ce legatura are Citu cu liberalismul?

De ce nu au cerut ei postul de premier? Intelegerea din septembrie unde a fost Ciolacu, Hellvig, Bode si Citu. Nu stiu unde a fost. S-a discutat ca USR sa fie scos de la guvernare, sa modifice Constitutia sa se faca din Romania republica parlamentara. Miza e viitorul presedintelui Iohannis. Asa sa primit ordin la PSD, asa fac.

Marinela Mititelu: V-a incurcat Iohannis cand PSD isi dorea sa modifice Legile justitiei.

De ce trebuie sa modificam noi forma de guvernamant in Romania pentru ca am avut un presedinte care 10 ani a calcat in picioare Constitutia? De ce n-am putea sa votam un presedinte care sa respecte Constitutia?

Poporul roman nu e in situatia in care sa poata sa analizeze forma de guvernamant.

Cu Ciuca are o legatura foarte stransa pentru ca e foarte infipt pe langa americani si Iohannis are treaba acum cu americanii. E omul lui, in care Iohannis are incredere uriasa, nu se joaca. Sunt curios ce se va intampla.

PSD-PNL au discutat ca o varianta de echilibru ar fi Kelemen Hunor.

Am auzit-o, dar nu o cred. Nu au cum s-o explice. Nu vorbesc despre calitatile lui. Nu stiu cum PSD ar putea sa explice asta.

Despre intelegerea pe 7 ani...

Cand tu faci intelegere pe 7 ani te bazezi pe ceva: pe sistemul de numaratoare.... Tot ce se intampla are legatura cu 2024. Daca romanii se trezesc, mai e o sansa.

Despre momentul cu Orban in care-si schimbau gecile:

Acum nu e PNL. In noaptea prezidentialelor a fost. Cred ca era si Geoana atunci. Ne-am dus la sediul PNL, a fost o gluma sa schimbam. Dar era altceva. Ne-am dus atunci la ei pentru ca Geoana spera ca va fi presedinte, sa se discute. Nu a fost pentru o discutie anume. Era o euforie in mintea, in sufletului lui Geoana. Noi disvcutasem atunci sa se faca guvern PSD-PNL impreuna.

Ce s-a intamplat cu Iohannis de a ajuns de la ideea ca PSD e raul cel mai mare la ce se intampla acum: PSD, de la ciuma rosie la interesul national

Nu si-a schimbat atitudinea, e consecvenrt. Ce e cu PSD-ul... Ce l-a facut sa-si schimbe atitudinea? Viitorul lui, grija pe care o are in legatura cu ce se va intampla cu el dupa 2024. Nu stiu ce spera, dar se vede cu ochiul liber...

El nu a luat decizii in mod efectiv. Au fost luate doar in interesul propriu, nu de SRI, nici macar de catre consilieri. El si numai el. Cand vorbim de decizii economice e altceva, cand vorbim ca in magazinele din Romania nu ajung produse romanesti ci aproape in majoritate produse striane... Iohannis ii lasa pe cei de la SRI si DNA sa distruga capitalul romanesc. Deciziile lui politice in ceea ce-l priveste doar de el le-a luat doar el, nu altcineva. Vorbim despre tradatori si tradare nationala.

Liviu Dragnea despre vizita lui Ponta la sediul PSD:

Dorinta lui Iohannis ca orice partidulet mai mic sa dispara, sa fie fuzionat cu cine se poate, cat mai multe oua sa fie puse intr-un cos ca sa nu mai aiba foarte mult deranj, ca sa nu-l mai bazaie nu stiu cine. Oricum pleaca linistit in vacante, dar sa nu-l mai deranjeze. Eu nu ma iau de Iohannis pentru vacante. Eu am refuzat foarte multe invitatii.

Despre Iohannis la piramide: O batjocura fată de romani. 

Liviu Dragnea despre modificarea Constitutiei:

Toata aceasta miscare e pentru Iohannis, nici pentru PSD, nici pentru PNL. Am certitudinea asta. Nu pot sa fac abstractie de personajele astea. Democratia nu inseamna doar ca exista niste partide cu numele. Cu asta se si lauda.

Liviu Dragnea, despre anuntul lui Klaus Iohannis despre centrale nucleare americane, experimentale, in tara noastra:

Baiatul asta pentru mine este o mare dezamagire, Cosmin Ghita de la Nuclear Electrica. Secretarul pe energie din guvernul lui Trump a venit la mine sa discutam despre aceasta tehnologie. Atunci era si Cosmin Ghita, a avut punct de vedere foarte clar ca nu putem sa implementam in Romania centrale nucleare care comporta riscuri uriase, fara ca ele sa fie testate si sa functioneze in tara de origine. Sa nu facem teste in Romania, riscand vietile romanilor, vorbim de risc nuclear. Se finalizase negocierea cu Chinezii si acum eram foarte aproape ca cele doua reactiare 3 si 4 sa fie gata si sa avem o putere foarte mare.

Ceea ce se intampla acum ca acest tanar de la Nucleareletrica, ca accepta aceste riscuri uriase... Ii inteleg pe Iohannis, pe politicieni, dar tanarul asta imi daduse impresia ca poate sa creasca sanatos. Sper ca oamenii sa inteleaga care sunt riscurile pentru asa ceva. Vanzatorii astia de tara nu mai au nicio limita. Suntem cobai pentru orice, la noi se aduc toate alimentele proaste, nu sunt verificate, sa fim si cobai pe centrale nucleare, mi se pare...

Liviu Dragnea comenteaza situația de pe scena actuala politica:

Ca PSD-ul sa isi asume Guvernarea daca a introdus motiune. Sa ceara prim-ministru. Nu poti sa dai un guvern jos si sa spui ca nu stiu ce vrem sa facem, sa mergem la anticipate. Mimeaza intr-o piesa de teatru proasta ca negociaza cand fac acest joc pentru protectia lui Iohannis, asta e realitatea si nu o vad doar eu. 

Tara este praf, oamenii mor in spitale, zeci de mii de romani au murit cu zile. Daca un primar e pragmatic se gandeste ca in 2024 la locale el nu va mai avea voturi pentru ca aia nu vor mai vota cu PSD-ul. Exact pentru ca sunt pragmatici au inceput sa gandeasca asa pentru ca nu vor sa mai deconteze prostiile pe care le fac cei de la conducerea PSD.

 

Din conducerea PSD-ului, niciunul dintre ei nu stiu sa faca un buget, vorbim de bugetul national, asta e o foarte mare problema. Ce incearca ei...degeaba incearca daca nu inteleg lucrurile astea. E problema lor daca impun taxe in plus sau nu. In aia 2 ani si jumatate cat eu am avut niste programe serioase pentru antreprenori, cu mariri de pensii, de salarii.

Liviu Dragnea vorbeste despre noua formatiune politica pe care o sustine:

Eu nu sunt de acord cu asa ceva (n.r. taxa de solidaritate). Nu sunt de acord cu asta pentru ca nu in aceasta taxa de solidaritate sta salvarea bugetului Romaniei sau economiei. Sub nicio forma. Este doar o pacaleala, un populism ieftin ca sa le spuna celor saraci ca ii taxam pe cei bogati. Nu asa se face politica. 

APP este singurul partid existent in Romania astazi care nu are comenzi externe. Nici finantari ascunse. Este singurul partid care nu are in spatele lui niste sforari, niste smecheri care sa comande niste decizii. E partidul care vrea sa faca ceea ce am pus in programul 2016, pentru producatorii romani sa poata sa isi vanda produsele in Romania.

Am fost plecat cu masina cu Irina in Italia, Slovenia, Austria si Ungaria. Nu am fost in nicio vacanta, am avut si intalniri politice. APP nu este nici de stanga nici de dreapta. 

E o pacaleala sa se discute despre stanga si dreapta. Disputa e intre sclavagism si patriotism, intre mandrie de tara si pozitia ghiocelului, intre viitor pentru natiunea ta si cealalta varianta pe care astia o promoveaza. Noi avem obiective foarte clare, putem dovedi ca ceea ce spunem facem, stim sa facem lucrurile astea, am dovedit ca nu avem nimic in spate, ate care sa ne maimutarim in fata televizoarelor. Isi asuma si acum riscuri cei care au devenit membri APP, amenintari, presiuni. Oameni de afaceri, tineri, profesori, foarte putini PSD-isti pentru ca eu nu am incurajat. Ii preseaza institutiile statului, le e teama pentru ca nu au toate informatiile dar simt ca partidul se extinde in fiecare zi si se duce la oamenii care nu au facut politica dar care inteleg ca trebuie sa faca ceva. 

Am fost intentionat in hipermarketuri, aceleasi care sunt si aici, in Ungaria, Slovenia, Italia, Austria. 90% dintre produse erau locale. Noi ce facem?

Despre marea resetare mondiala. Economia Romaniei, distrusa pas cu pas

Daca vrem ca in 7 ani in Romania sa nu mai existe niciun om de afaceri cu capital romanesc, cu agricultura care sa fie pusa la pamanr, atunci putem sa stam, sa facem glume. 

Uniunea Europeana e un concept. Cu ce ne salveaza? UE ne salveaza daca stii sa te bati pentru tine. Nu o sa spuna: nu mai fi slugarnic.

Despre starea sistemului de sanatate din Romania:

Este o mizerie sa incerce sa justifice gestionarea criminala a pandemiei de acesti nemernici de faptul ca nu s-au facut spitale regionale. Nimeni nu i-a oprit sa doteze spitalele existente. Ce au facut cu 120 de miliarde pe care i-au imprumutat? Nu am vazut Curtea de Conturi intr-un asemneea jaf national sa fie atat de tacuta. Eu spuneam ca nu vreau sa le facem cu bani europeni pentru ca conditiile puse de UE ne duceau la 800 de milioane de euro. Noi voiam sa mergem pe parteneriat public-privat.

Au fost foarte multe dotari pentru spitalele judetene.  Asta nu justifica faptul ca au luat foc spitale si au murit oameni. Am fost si inainte la guvernare. Oamenii astia de acum au vreo vina pentru ca au murit zeci de mii de romani? Credeti ca ii mai crede cineva cand Ionannis si Citu vorbesc de mine? Cand ai luat 120 de miliarde de euro... Acesti oameni au murit in mare parte din vina astora care conduc acum?

Infrastuctura sanitara - aveti ceva de resprosat?

A fost imposibil ca cei din Ministerul Sanatatii sa accepte sa nu facem cu Comisia Europeana. Si, din momentul acela, s-a inchis. Ca sa faci spitale pe banii nostri, MS trebuia sa fie implicat. Functionarii nu voiau sa sustina asta pentru ca ei sustineau ca trebuie sa facem Comisia Europeana. MS i se impunea firma cu care sa se faca studiul de fezabilitate si proiectarea care ne costau 120 de milioane de euro. Daca Sorina Pintea vrea sa spuna niste lucruri, eu vin cu completarea... S-au praduit miliarde de euro din banii europeni pe consultanta.

Despre certificatul verde:

Cum ai putut sa ascunzi atatia bani, sa-i furi, si sa nu fii in stare sa testezi gratuit populatia? Ori este o problema de securitate nationala ori nu este. Ai bani sa dat la TV pentru a promova campania? Am facut si boala, am fost si vaccinat. Se spune ca si vaccinat poti sa transmiti virusul. In acelasi timp se spune vaccinati-va ca sa-i protejezi si pe ceilalti de ce trebuie sa-i obligi? Pana la urma la ce te gandesti? Ca pana la urma trebuie sa se foloseasca cele 120 de milioane de doze? De ce in Romania nu e acces la tratament pentru Covid? Un tratament, ca au inceput sa apara... Mesajul meu e foarte clar: nu obligati. Nu sunt nici impotriva vaccinului, nici pentru. Vreau ca fiecare sa decida.

Romanii nu mai au incredere in cei care-i conduc pentru ca i-au mintit. Cand urla Orban ca trebuie masca, l-au fotografiagt in birou fara masca. 

Nu pot sa insist, sa pun presiune publica pe om sa se vaccineze. Trebuie sa-si asume riscurile fiecare. 

Liviu Dragnea, despre marirea preturilor la energie:

Cand Orban, dupa promisiunea facuta marilor actori din Energie, cand au desfiintat plafonarea preturilor si au renuntat la piata reglementata au luat cea mai dura masura. Spirala pe care s-a intrat nu isi gaseste o rezolvare in ceea ce am auzit eu de la ei pana acum.

In Europa nu au crescut preturile in asemenea hal. E o mica diferenta intre veniturile romanilor si a celor din vest. Puterea de cumparare a romanilor s-a prabusit. E o mare diferenta pe care de pe terenul de golf nu o vezi bine. 

Daca duc varsta de pensionare la 70 de ani poate o sa fie mai putini care apuca pensia.

Toata lumea stie de legaturile lui Iohannis cu Schweighofer, dar de ce nu prelucreaza oamenii astia in Austria?

Liviu Dragnea despre diasporă:

M-am intalnit cu cativa tineri care venisera in tara pentru ca aparuse in tara programul tomatelor. Romanii ar dori sa se intoarca, unii. Trebuie sa le dai posibilitatea sa isi poata dezvolta calitatile antreprenoriale pe care le-au invatat acolo. Ce ai de facut nu e complicat, nu inseamna foarte multi bani, sprijin pentru ce inseamna productie si in zona serviciilor, reluat programul Start Up Nation cu suma mult mai mare.

Eu nu imi schimb parerea, asa cum am facut sistemul de impozitare in 2017, eu il sustin in continuare, a adus multe beneficii. Cand incepi sa vorbesti de cota progresiva, ai o problema, Cand am pus taxele jos s-a largit foarte mult baza de impozitare. Cota progresiva inseamna sa maresti taxele.

Liviu Dragnea, comparatie intre Guvernul de la Budapesta si cel de la Bucuresti:

Diferenta intre un Guvern care stie ce sa faca si vrea sa faca bine pentru populatie si un Guvern care nu stie ce sa faca e data de aceasta speta: daca te intereseaza despre oameni, cresterea economica o faci sa profite si ei de ea, daca nu te intereseaza, cresterea nu ajunge sa profite si oamenii de ea. Aceasta crestere economica e profitabila doar pentru aceasta clica. Toata lumea stie ca romanii o duc rau cu toate cresterile economice ale lui Citu.