MENIU

Liviu Dragnea, declarații SURPRINZĂTOARE despre Băsescu. Anca Alexandrescu: "Pe mine m-a lăsat mască. Nu sunt de acord..."

Liviu Dragnea / Foto: Inquam Photos

“Pot să mă înjure mulți, dar o spun! Traian Băsescu este un om care mi-a făcut foarte mult rău. Condamnarea la referendum a fost comandată de el și susținută până la capăt, dar nervii nu pot să-mi întunece rațiunea. Băsescu a fost un patriot”. Au fost cândva prieteni, dar apoi au devenit dușmani de moarte. Ce l-a determinat pe Liviu Dragnea să spună așa ceva despre fostul președinte și ce spune despre ce i se întâmplă astăzi lui și familiei lui? Subiectul a fost dezbătut, joi seara, într-o nouă ediție explozivă a emisiunii Culisele Statului Paralel, de la Realitatea PLUS. 

Anca Alexexandrescu a mărturist, încă de la debutul emisiunii de joi seara, că declarația lui Liviu Dragnea pe ea "a lasat-o  mască". "Nu sunt de acord cu ea. Să spui că Băsescu e un patriot?! E un pic prea mult. Poate că are un interes...", a afirmat jurnalista.

"Nu ma asteptam la aceasta declaratie. Cumva, din felul lor, sunt niste personaje tragice (Basescu si Dragnea - n.r.). Basesescu sa lauda la un moment dat ca stie tot din Romania. Dl Dragnea taia pocul cu dna Dancila...

Are dreptate cu Moldova. Si stiu si eu cateva culise pe care nu le pot spune foarte usor. El pentru asta si-a luat si cetatenia: de a fi teribilist si a fi presedintele Moldovei. Sigur, si Ceausescu pentru 40% din populatie a fost un patriot. Eu sustin ca a fost un criminal. Sigur, Basescu a tinut cu tara. (...) A tinut cu statul, poate nu cu cetatenii...", a declarat jurnalistul Liviu Mihaiu. 

Gabi Morariu,  jurnalista Focus Energetic: A tras flota? Ce a tras? Probabil ca in forul lui intim Traian Basescu chiar credea ca face niste lucruri bune, lasandu-le la o parte pe cele pentru el. El a creat acest sistem si atunci cum sa spun ca este un patriot? Vedeti, somnul natiunii naste monstrii".

Andrei Badin, de la Club 24 a subliniat, la randul sau, ca nu stie "ce l-a apucat pe Dragnea (de a facut aceasta declaratie - n.r.), dar a lasat sa se inteleaga niste lucruri care sunt cunoscute de unii mai initiati". "Se va vedea ca a avut niste relatii cordiale si cu Moscova", a spus Badin. 

Anca Alexandrescu: Mai cordeiale decat Geoana?

Andrei Badin: Destul de cordiale ...

"Povestirea lui Mihai Tatuluici, care spune ca era sfatuitorul de taina al lui Basescu. A fost chemat intr-o seara la Cotroceni si Basescu l-a intrebat cum face sa fie presededintele Moldovei, iar acesta i-a raspuns sa plateasca pretul corect. S-a dus la Voronin si i-a spus ca ii da 3 miliarde sa faca referendum. Voronin i-a spus sa il lase pana maine cand se intalnesc la crama, iar acolo i-a spus ca a facut deja suma asta", a povestit Andrei Badin, facand referire la o relatarea facuta de Mihai Tatuluici pentru EVZ.

"Traian Basescu e si cu bune si cu rele", adaugat acesta, precizand ca "la povestea cu referenumul, de fapt era cu suspendare, adica s-a ocupat pana la un punct - nu l-a bagat la puscarie. I-a dat avertisment (lui Dragnea  - n.r.)".

Liviu Mihaiu: Din declaratiile lui Dragnea aducem fimul inapoi...

Anca Alexandrescu: De ce nu vorbeste mai mult Basescu?

Gabi Morariu: De frica, e clar.

Liviu Mihaiu: Pentru ca ii cunosc dosarul (fiicei lui Basescu, despre care spune ca e sigur ca va fi condamnata - n.r.). Nu pot sa spun ca a fost un tradator. Nu e Pacepa. 

Andrei Badin: Daca spune ceva, il crdem?

Liviu Mihaiu: Se pot verifica lucrurile pe care le spune din anturajul lui. Stiti foarte bine cat de razbunator era, stiti cat de sud-american a condus aceasta tara si cum a influentat Justitia. 

Andrei Badin: Basescu, ca si Iliescu are si parti bune, si parti rele. 

Anca Alexandrescu: Eu nu m-am asteptat ca Dragnea sa spuna asa despre Basescu, desi exista un trecut comun la PDL. 

Andrei Badin: Eu stiu o poveste spusa de dl Ionescu cum ca Dragne a fost pus sa jure intr-o biserica ca nu va pleca la PSD. Si Dragnea ar fi jurat, a zis Ionescu. Dragnea incearca sa se pozitioneze ca un patriot pe scena politica si a incercat sa traga electoratul pro-unire de partea lui. 

Liviu Mihaiu: PMP e ca si justitia - acum asculta doar de baieti. Sunt colneii, acolo este... Este o democratie sub acoperire. Acum 10 ani am scris ca Romania se va pakesteniza si va deveni captiva statului militar.