MENIU

Dragnea, atac la șeful SPP: „Își folosește oamenii pentru a strange informatii”

Șeful PSD, Liviu Dragnea, îl atacă direct pe directorul SPP, generalul Lucian Pahonțu, pe care îl acuză că și-a depășit atribuțiile prin faptul că strânge informații despre oameni politici și se implică în viața internă a partidelor.

Dragnea îl acuză pe Pahonțu despre intervenții la instanțe și susține că nu are de gând să mute SPP din subordinea președintelui.

„Nu am încredere în seful acestei instituții, pentru că știu că de foarte mulți ani își depășește atribuțiile, de foarte mulți ani folosește angajati ai acestei institutii pentru a strange informatii”, a declarat Dragnea la o televiziune, citat de stiripesurse.ro

"Ştiu din anii trecuți că şeful SPP avea o practică foarte nocivă. Mergea pe la Parchete și pe la Instanțe şi transmitea anumite mesaje. Majoritatea mesajelor erau de la dumnealui. Din ce am înţeles nu era mesagerul preşedintelui, nici cel anterior, nici cel actual", a punctat Liviu Dragnea. 

Liderul PSD a subliniat că nu are de gând să mute serviciul SPP de la preşedinte.  "Nu am nimic cu instituția în sine. Marea majoritate sunt oameni serioși, profesioniști şi oameni în care poți să ai încredere. Instituția în sine este în regulă, dar nici nu mai contează cum e instituția dacă ei sunt obligați să raporteze șefului SPP. Sunt suficiente instituțiile care ne urmăresc". 

„Ce informații să culeagă acest om despre un ministru că să-l protejeze? Dimpotrivă, majoritatea miniștrilor cu care am vorbit în ultimul timp, și nu numai în 2017, ajunseseră la o stare de glumă. Toți știau că ofițerii SPP trebuie să-i transmită lui Pahonțu unde au fost, ce au făcut. Mie nu mi se pare că poate fi luată ca o glumă. Este foarte grav”, a spus șeful PSD.

Mai multe articole despre:
SPP Liviu Dragnea lucian pahontu pahonțu spp