MENIU

Litoralul românesc | Marea Neagră, plină de pericole pentru turiști. Salvamarii trag un semnal de alarmă

Sursa foto: Pixabay

În plin sezon estival, salvamarii trag un semnal de alarmă și spun că pe litoralul românesc există câteva locuri foarte periculoase pentru înotat. Pentru că oamenii nu respectă indicațiile autorităților, au loc frecvent tragedii, care ar putea fi evitate. 

Curenții marini, digurile sau gropile sunt principalele pericole pe care salvamarii de pe litoral le-au semnalat. Chiar și când pare liniștită, apa mării poate fi foarte periculoasă, atât pentru cei care nu știu să înoate prea bine, cât și pentru cei experimentați.

Și în stațiunea Costinești, una dintre cele mai vizitate de pe litoralul nostru, există astfel de locuri periculoase.

„Plajele cele mai periculoase din Costinești sunt în fața restaurantului Marea Neagră, unde s-a format o limbă de nisip din care oamenii cad într-o groapă care are 2-3 metri și curentii sunt foarte puternici și in zona digurilor”, a avertizat Nicu Serafim, salvamar.

Conform salvamarilor, nu toți turiștii respectă indicațiile când vine vorba de intratul în apă când marea este agitată. Profesioniștii spun că e important ca oamenii să înțeleagă că nu pun în pericol doar viețile lor când încalcă regulile, ci și ale oamenilor care trebuie să îi salveze.

„Tuturor turiștilor le spun să asculte sfatul salvamarilor, astfel încât, când s-a arborat steagul roșu, să nu intre în apă pentru că e foarte periculos, atât pentru turist, cât și pentru salvamar, care este inotator experimentat”, a mai afirmat Nicu Serafim, salvamar.

Salvatorii mai spun că oamenii trebuie să aibă și mai multă grijă atunci când intră în apă cu obiecte gonflabile cum ar fi saltele sau colaci deoarece curenții mării pot fi înșelători, iar în câteva secunde pot fi duși la o distanță mare de mal fără să își dea seama. 

Mai multe articole despre:
litoral romanesc marea neagra pericole salvamari