MENIU

Lista țărilor din „ZONA GALBENĂ” a fost actualizată. Suedia, inclusă, Franța, exclusă / Excepții pentru cei din zonele cu risc ridicat de COVID-19

coronavirus Foto: Pixabay.com

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat vineri lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Persoanele care vin în România din aceste țări trebuie să intre în carantină pentru 14 zile.

 

Franța și Bosnia Herțegovina au fost eliminate de pe listă iar Suedia ,  a fost eliminată de pe listă, în timp ce Franța a fost eliminată. Pe listă a fost inclusă Suedia, în timp ce Franţa şi Bosnia Herţegovina au fost eliminate.

Care sunt țările din „zona galbenă”, potrivit Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență din 4 decembrie 2020:

Georgia
Serbia
Luxemburg
Muntenegru
Croația
Andorra
Lituania
Slovenia
San Marino
Liechtenstein
Austria
Statele Unite ale Americii
Ungaria
Curasao
Polinezia Franceza
Suedia
Macedonia de Nord
Portugalia
Elveția 
Polonia 
Iordania 
Italia
Bulgaria
Armenia
Cehia
Kosovo
Danemarca

Persoanele care sosesc în România din aceste state trebuie să intre în carantină pentru 14 zile.

Care sunt excepțiile aplicate pentru persoanele care vin din „zona galbenă”

Conform hotărârii adoptate vineri de CNSU, sunt exceptate de la această măsură persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la intrarea în țară.