MENIU

Lista orașelor din România unde Ikea va deschide magazine

Următoarele magazine Ikea vor fi deschise în orașele Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca - retailerul suedez caută în acest moment terenuri în zonă, potrivit unui oficial al companiei.

Retailerul suedez de mobilă și decorațiuni interioare Ikea, al doilea jucător pe piața mondială, va investi 80 de milioane de euro pentru amenajarea unui al doilea magazin din București, care va fi amplasat pe bulevardul Theodor Pallady, la ieșirea din Capitală spre Autostrada Soarelui, și care ar urma să fie cel mai mare din regiune.

Inaugurarea magazinului este programată pentru finalul anului 2018.

Următoarele magazine Ikea vor fi deschise în Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca, retailerul căutând la acest moment terenuri în zonă. La Timișoara, de exemplu, magazinul Ikea ar putea fi deschis în 2020-2021.

Grupul suedez este cunoscut pentru magazinele sale de dimensiuni foarte mari, construite în aproapierea marilor orașe, în care vinde articole de mobilă pe care cumpărătorii trebuie să le asambleze singuri.

Grupul are, în prezent, 340 de magazine în 28 de țări.

În România, grupul suedez a deschis în 2007 primul și singurul magazin în nordul Bucureștiului, în zona comercială Băneasa. Pe piața de mobilă, estimată la 700 de milioane de euro în 2015, IKEA concurează cu Lemet, Casa Rusu, Mobexpert, kika, Elvila și alți jucători mai mici.

Mai multe articole despre:
Ikea