MENIU

Lista miniștrilor care trebuie să plece din Guvern: Ministrul Bulă și groparul sistemului de sănătate - Băsescu, declarații categorice

Guvernul Cîțu

Traian Băsescu a făcut o analiza a actualei coaliții de guvernare din România. El a nominalizat și doi miniștri care ar putea fi remaniați imediat pentru că nu sunt potriviți pentru funcțiile pe care le ocupă. Fostul președinte a făcut declarațiile exclusiv la Realitatea PLUS.

Traian Băsescu este de părere că această coaliție de guvernare va rezista cel puțin până la începutul ultimului an de mandat. Cu toate astea, Băsescu e de părere că cel puțin doi miniștri merită remaniați, după cum a explicat la Realitatea PLUS:

"Să pui un partid marxist alături de PNL e destul de greu. USR este un partid care trăiește din sloganuri, ori acum au de făcut treabă. Toate ministerele care trebuie să aibă bugete mari sau care ar avea pretenția de bugete mari sunt în altă parte decât la liberali - la UDMR și USR. Este clar că premierul Cîțu este blocat, de aceea întârzie bugetul. 
 
Mai este un element: premierul nu are dreptul să revoce de la sine putere miniștri. Este evident că ce am blamat la Drangea - că partidul conducea Guvernul - găsim acum și la actuală coaliție. Nu va avea o situație ușoară Cîțu, nici să reducă deficitul bugetar, nici să împace lucrurile în interiorul coaliției, și riscul să ne trezim cu un buget care e prioritizat pe supărările partidelor și nu pe interesele oamenilor este foarte mare.
 
Nu cred că avem o problemă de rezistență a coaliției. În mediocritate se pot zbate foarte mult timp de acum înainte. Nu cred că e o problema de rupere a coaliției încă un an de acum înainte. Ruperea coaliției poate prin începutul anului 4 de mandat. 
 
Ministrul Transporturilor este de departe o bulă cu aer. Pot să-i spun ministrul BULĂ de astăzi dacă el a ajuns la concluzia că nu ne trebuie metrou între oraș și Otopeni. Avem nevoie de această linie. Cred că acesta e primul ministru care trebuie să plece.
 
Voiculescu e un om care va fi foarte bun să imbalsameze Ministerul Sănătății dar nu să-l reformeze. Aici ne trebuie un ministru cu curaj care să spună românilor adevărul. Spitalele trebuiesc reformate în fundații sau societăți comerciale ale statului. Schimbarea de statut e absolut necesară", a comentat Traian Băsescu actuala coaliție de guvernare.
 
Mai multe articole despre:
traian basescu vlad voiculescu catalin drula