MENIU

LISTA de FRUCTE pentru diabet: sfaturi de la specialişti

Cu toții știm cât de importantă este alimentația pentru organismul nostru, mai ales când suferi de anumite afecțiuni, deoarece trebuie să acorzi o atenție deosebită alimentelor pe care le consumi, precum și cantității ingerate. Multe persoane care suferă de diabet au nelămuriri atunci când vine vorba despre consumul de fructe din dieta lor. Dacă și tu te afli printre aceste persoane, specialiștii vin în ajutorul tău cu câteva sfaturi nutriționale.

 Așadar, iată o lista cu cele mai indicate fructe pentru diabet!
 
 Scurt ghid nutrițional
 
 Nutritionista Kamna Desai spune că diabeticii pot să consume fructe  atâta timp cât respectă cantitățile permise, cu scopul menținerii sub control a zahărului din sânge. Iar specialista Liesbet Delport îi sfătuiește pe cei bolnavi de diabet să opteze pentru fructele cu indice glicemic scăzut. Deși pare surprinzător, există fructe dulci care nu au un indice glicemic mare, cum sunt fructele de pădure, astfel că pot să constituie alegerile perfecte pentru momentele când ai poftă de ceva dulce. Nici celelalte fructe care au indice glicemic mediu sau mare nu sunt excluse din dieta, de exemplu pepenele verde, ananasul, papaya sau bananele, însă sunt recomandate în special după ce ai efectuat exerciții fizice.
 
 Lista de fructe pentru diabet
 
 Căpșune, zmeură, coacăze, mure, afine: o porție (250 g) de fructe de pădure sau de căpșune îți oferă energia de care ai nevoie. Aceste fructe au un conținut ridicat de antioxidanți (în special cele închise la culoare), îți întăresc sistemul imunitar și previn posibilele afecțiuni oculare la care sunt expuși diabeticii.
 
 Mere: specialiștii spun că merele sunt cele mai bune fructe pentru diabet, deoarece au un indice glicemic scăzut (38 IG), le poți găsi în orice anotimp și sunt perfecte pentru o gustare la locul de muncă sau în pauză de studiu. Aceste fructe au un conținut bogat de pectină, o fibră solubila cu proprietăți antiiimflamatorii, care îmbunătățește funcțiile intestinale și reglează nivelul zahărului din sânge.
 
 Piersici: nu numai că sunt aromate și suculente, dar au și un indice glicemic scăzut (42 IG). Bogate în fibre, vitamine și antioxidanți, piersicile sunt bucuria zilelor de vară. Specialiștii îți recomanda să le consumi proaspete, nu confiate sau din compot.
 
 Citește mai multe pe Divahair.ro