MENIU

Hotelul Lido, emblema Bucureștiului interbelic, redeschis după 10 ani

Hotelul LIDO
Lido, redeschis

Una dintre emblemele Bucureștiului de altă dată și-a recăpătat strălucirea! Hotelul Lido a fost redeschis, seara trecută, după aproape zece ani în care a stat cu lacătul pe ușă. Cel mai mare lanț hotelier din România l-a repus pe lista atracțiilor din București, după o investiție de peste 5 milioane de euro.

Hotelul LIDO se încadrează în categoria obiectivelor ce amintesc de Bucureștiul interbelic. Construit la începutul anilor '30, după un proiect al cunoscutului arhitect Ernest Doneaud (Dono), acesta ocupă un loc special în inima Micului Paris.

Iubitorii de artă pot admira pe holurile hotelului tablouri originale, semnate de pictori români. Iar colecționarii de artă cazați aici vor avea chiar posibilitatea să cumpere operele.

Cel mai mare lanţ hotelier din România scrie, începând de astăzi, un nou capitol din povestea hotelului emblemă al Bucureștiului interbelic.

"Am găsit locul trist şi chiar m-a adus într-o stare de impsosibil, dar cu perseverenţă şi ambiţie am început, greu, ce multe obstacole, probleme tehnice, dar nu m-am oprit. E unul dintre cele mai elegante hoteluri din București", spune omul de afaceri Mohammad Murad.

După o investiție de 5 milioane de euro, interiorul este complet schimbat, iar confortul a intrat în armonie cu valoarea istorică.

"Această investiţie creează noi locuri de muncă, vor veni turişti care vor fi multumiţi, vor deveni amabasadorii României", spune şi Bogdan Trif, ministrul Turismului.

În proiectul de renovare și amenajare s-au păstrat şi elemente originale.

Mai multe articole despre:
Lido Muhammad Murad