MENIU

Liderul suprem al Iranului, întâlnire cu Vladimir Putin. Ce au discutat cei doi

Vladimir Putin / Foto: Profi Media

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, i-a spus președintelui rus Vladimir Putin că Teheranul și Moscova trebuie să rămână vigilente în fața „înșelăciunii occidentale”, făcând apel la o cooperare pe termen lung între Teheran și Moscova, potrivit televiziunii de stat, transmite The Guardian.

„Războiul este un eveniment dur și dificil, iar Iranul nu este deloc încântat că oamenii obișnuiți suferă din cauza lui. Dolarul american ar trebui să fie scos treptat din comerțul global și acest lucru poate fi făcut treptat”, a spus Ali Khamenei.

Vladimir Putin, față în față cu Erdogan

Președintele rus - Vladimir Putin este față în față cu liderul unui stat NATO, la 5 luni de când a invadat Ucraina. Liderul de la Kremlin va purta discuții, la Teheran, cu președinții Iranului și Turciei. În imaginile difuzate de presa internațională, președintele rus pare că nu este într-o condiție fizică prea bună. 

Președintele rus Vladimir Putin vizitează marți Iranul. Liderul rus s-a întâlnit cu președinții Turciei și Iranului. Aceasta este a doua călătorie internațională a lui Putin și prima în afara fostei Uniuni Sovietice de când Rusia și-a început invazia în Ucraina. Vizita anterioară, de la sfârșitul lunii iunie, a avut loc în Tadjikistan și Turkmenistan.

Președintele rus Vladimir Putin a aterizat, marți seară, la Teheran, pentru discuții cu președintele iranian Ebrahim Raisi și cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Televiziunea rusă de stat a distribuit imagini cu sosirea lui Putin pe aeroportul din capitala iraniană. Potrivit imaginilor surprinse, președintele rus pare că șchiopătează după ce coboară din avionul prezidențial.