MENIU

Luptătorii străini condamnați în Donețk vor fi EXECUTAȚI la începutul lunii iulie. Separatiștii vor și Odesa

Cei 3 prizonieri condamnati (foto: Donețkoe Agenstvo Novosti)

Liderul autoproclamatei Republici Populare Donețk din estul Ucrainei a declarat joi că nu există temei pentru a-i grația pe luptătorii străini condamnați la moarte de autoproclamatele tribunale din regiune. Termenul limită pentru primirea pedepsei cu moartea este începutul lunii iulie, a afirmat Denis Pușilin.

"Nu există temei pentru a-i ierta pe mercenarii străini condamnați în Republica Populară Donețk. Nu sunt și nu vor fi negocieri pentru un schimb de prizonieri în ceea ce îi privește. Termenul limită pentru primirea pedepsei cu moartea este începutul lunii iulie”, a declarat liderul separatist.

„Prizonierii de război ucraineni care nu au luat parte la ostilități nu vor fi eliberați. Soarta lor va fi decisă după ce se termină „operațiunea militară specială”, a adăugat el.

„Toate orașele ruse trebuie eliberate, inclusiv Odessa, iar Zelenski ar trebui adus în fața unui tribunal internațional. Am avut speranțe că operațiunea militară specială se va termina în 2022. Acum sunt semne serioase de întrebare dacă conflictul va putea înceta până la sfârșitul anului. Este încă imposibil de calculat valoarea distrugerilor provocate de ucraineni în Republica Populară Donețk, doar în Mariupol trebuie să fie reparate peste 1.500 de clădiri”, a afirmat Pușilin, potrivit agenției TASS.

Liderul din Donețk a mai anunță pe canalul său de Telegram că trupele pe care le conduce nu se vor opri la granițele regiunii, ci vor continua să înainteze pe teritoriul ucrainean, în ciuda armelor furnizate de Occident către Ucraina.

Pushilin a insistat că un referendum privind aderarea republicii la Federația Rusă o să fie organizat după „finalizarea operațiunii speciale”.