MENIU

Lider PSD: "Nu avem nicio emoție privind votul pe moțiunea de cenzură"

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat sâmbătă, în legătură cu moțiunea de cenzură a liberalilor, că social-democrații nu au "nicio emoție", că aceasta nu va strânge mai mult de 190 de votanți, maximum 200, și că nu vede rostul acestui demers, în afara unui "exercițiu de imagine".

"Moțiunea de cenzură nu strânge mai mult de 190 de votanți, poate 200 maxim. Pentru partidul de opoziție, în afară de exercițiu de imagine, nu-i văd rostul. Am văzut, în ultimii 15 ani, partide de opoziție care nu au depus moțiuni de cenzură, pentru ca să nu treacă în ridicolul unei obligații pe care o faci doar pentru că ai unele obligații. Înainte de această situație, PSD-ul spune că nu are nicio emoție privind votul pe moțiunea de cenzură, credeți că s-a schimbat ceva între timp, există motive de îngrijorare?", a răspuns Zgonea la o întrebare pe această temă, la evenimentul organizat de Camera Deputaților "Parlamentul copiilor".

El a adăugat că argumentele pro și contra vor putea fi analizate la momentul dezbaterii moțiunii, menționând că social-democrații s-au achitat de toate angajamentele făcute în ultimii trei ani.

"Vom vedea, la momentul respectiv, argumentele pro și contra. Eu cred că, în acest moment, noi ne-am ținut de toate angajamentele pe care le-am făcut, și în campania de prezidențiale, și în campania de europarlamentare, și în campania de locale și parlamentare din 2012", a declarat Zgonea citat de Agerpres.

PNL a depus vineri la Parlament moțiunea de cenzură "Victor Ponta — demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!", care vizează votul românilor din diaspora și alegerile parțiale și prin care solicită retragerea încrederii Guvernului.

Mai multe articole despre:
moţiune de cenzură zgonea