MENIU

Un lider din Kosovo toarnă gaz pe foc în scandalul cu ultrașii români: Mici FASCIȘTI turbofolk

Un important lider politic din Kosovo toarnă gaz pe foc în scandalul izbucnit după ce o grupare de ultrașii români a afișat un baner cu mesaj ofensator în timpul meciului de miercuri seară dintre România și Kosovo. Politicianul i-a numit pe aceștia, într-o postare, "mici fasciști turbofolk".

„Nu există niciun slogan care să schimbe realitate. Începând cu 17 februarie 2008, Kosovo este un stat independent, iar de la 3 mai 2016, Kosovo este membru UEFA. Sloganurile politice, corurile fasciste, huiduielile sau insultele adresate băieților noștri nu ne vor opri.

Kosovo, în calitate de stat și echipa națională, se va prezenta cu mândrie peste tot în lume, chiar și acolo unde nu ne vor. Am muncit mult pentru această zi și nu vom ceda în fața acestor mici fasciști turbofolk. Kosovo este eternă”, a scris Memli Krasniqi, pe Facebook.

Turbofolk este titulatura folosită în toate fostele state iugoslave pentru a defini amestectul de muzică populară și ritmuri moderne, uneori cu versuri naționaliste. Lepa BrenaCeca (Țeța - soție a fostului lider interlop ultranaționalist Arkan, ucis într-un atebntat) au fost exponente de seamă ale curentului, în anii '80 și '90.

 

 

Miercuri seară, meciul de la Bucurelti dintre Romînia și Kosovo a fost ăntreupt aproape o oră, după ce suporterii grupului "Uniți sub Tricolor" au afișat un banner cu mesajul "Kosovo este Serbia".