MENIU

Licitații dubioase. Un domeniu de vis, vândut de lichidatorul Radu Podea cu 72 de bani metrul pătrat

Radu Podea, lichidatorul judiciar care a pornit licitațiile este celebru în Ploiești pentru astfel de tranzacții. Un domeniu întreg, lac artificial populat cu pește, pădure și suprafață construibilă, a fost vândut cu... atenție... 3,9 lei metrul pătrat. Și asta nu e tot! Câteva parcele din apropiere au fost vândute cu nici mai mult, nici mai puțin de 72 de bani metrul pătrat.

Această mică bucată din Paradis, de 62.000 de metri pătrați, aflată la doar 10 minute de Ploiești, cu pădure, lac și râu care traversează proprietatea a fost vândută la un preț care sfidează ridicolul... după doar patru zile a fost desemnat câştigătorul.

Asta în condiţiile în care legea cere ca termenul de la anunţ şi până la organizarea licitaţiei să fie de minim 30 de zile.

Nu este singura parcelă pe care a vândut-o lichidatorul judiciar RADU PODEA în aceeaşi zi. O altă suprafaţă învecinată, de 13.000 de metri pătraţi a fost vândută cu 9.465 de lei. Adică... 72 de bani pe metrul pătrat.

Preţul terenurilor în zonă este de cel puţin 12 ori mai mare şi asta în condiţiile în care nu sunt racordate la utilităţi şi nici nu oferă acelaşi peisaj ca domeniul de 62.000 de metri vândut în mare grabă de lichidator. 

Radu Podea, lichidatorul care a vândut un teren sub prețul pieței, nu avea dreptul să facă licitația 

Firma vândută de lichidatorul RADU PODEA se află în faliment după ce nu și-a mai putut plăti datoriile la creditori. Reprezentanții creditorului principal spun că nu au autorizat aceste licitații. Ba mai mult, au aflat de graba cu care a fost organizată vânzarea şi i-au cerut lichidatorului să suspende licitaţiile, însă fără succes.

Creditorii speră acum ca instanţa de judecată să suspende controversata vânzare.

De cealaltă parte, firma care a câştigat licitaţia este a unui întreprinzător din Ploieşti care deţine câteva benzinării.

Firma care a câștigat această licitație are sediul social în Păuleștii Noi însă, la această adresă pare mai degrabă o casă de locuit. Nu este nimeni care să poată ne explice ce s-a întâmplat la această licitație chiar dacă este puțin trecut de ora prânzului.

Llichidatorul judiciar RADU PODEA a refuzat să explice cum a reuşit să vândă terenuri cu 72 de bani pe metru.

Lichidatorul este fiul judecătorului Petre Cristian Podea care a activat la Tribunalul Ploiești, instanța care i-a acordat cele mai multe dosare. Judecătorul Petre Cristian Podea este vizat de un dosar penal deschis în 2013 pentru trafic de influență, potrivit national.ro după ce ar fi fost cerut bani pentru eliberarea unui suspect.

 
Mai multe articole despre:
Ploieşti Petre Cristian Podea Radu Podea