MENIU

Liberalii se întrec în LOVITURI sub centură pentru șefia PNL - ATAC dur la „oportuniștii și lichelele” lui Cîțu - Cine l-a trădat pe Orban

Liberalii se întrec în lovituri sub centură pentru șefia PNL Foto: INQUAM/George Călin

Lupta pentru șefia PNL se întețește înainte cu trei luni de congres. De la anunțarea candidaturii la funcția supremă în partid a lui Florin Cîțu, atacurile nu contenesc între cele două grupări din jurul premierului și al lui Ludovic Orban, actualul președinte PNL. Ultimul atac la adresa lui Florin Cîțu vine din partea lui Antonel Tănase, președintele filialei PNL Sector 3 București, care-i numește „oportuniști și lichele” pe susținătorii săi. Care sunt acum taberele din PNL, cine l-a trădat pe Orban și a trecut de partea lui Cîțu. Liderul senatorilor PNL, Virgil Guran, a comentat situația din PNL, la Realitatea PLUS.

În ultimele zile, mai mulți oameni numiți de Ludovic Orban au întors armele și au trecut de partea noului candidat la președinția PNL - Florin Cîțu. Vicepreședinte PNL, Florin Cîțu și-a anunțat candidatura la șefia PNL la congresul din 25 septembrie. Anunțul l-a făcut chiar înaintea ședinței Consiliului Național PNL de duminică, 30 mai.

Ultimul atac a venit din partea lui Antonel Tănase, președintele PNL Sector 3, împotriva susținătorilor lui Florin Cîțu, pe care acesta îi numește duplicitari, „oportuniști și lichele”. 

Și Mara Mareș, liderul tineretului liberal, și consilier în Cancelaria actualului premier, a trecut de partea lui Florin Cîțu, chiar dacă în urmă cu doar câteva zile îl lăuda pe Ludovic Orban. 

Antonel Tănase îi transmite lui Cîțu că, în locul lui, s-ar „delimita pe cât posibil de oameni care acum 1 lună voiau să-i care plasele lui Ludovic Orban pentru puțină atenție”. Printre cei vizați de Tănase se numără și fostul ministru al Educației, Monica Anisie, președinte PNL Sector 2, care a trecut de partea lui Florin Cîțu, deși a fost numită în Cabinetul Orban și a și participat la aniversarea actualului președinte al PNL. 

„Nu te poți numi un “om nou”, un om “care o ia de la capăt într-un nou proiect politic” dacă tot ce ai făcut până la “noul proiect” a fost să ștergi pantofi pentru putere, să te guduri pentru 5 minute la știri, să lingușești, să cerșești poziții, să juri loialitate când nu ți-a cerut-o nimeni, să faci compromisuri ca să pari relevant, să fentezi munca, să minți că ești capabil când de fapt nu știi diferența între Pepsi și Plexi. (...) Cât despre inițiatorul “proiectului politic nou” ei bine, eu, dacă aș fi în locul lui, m-aș delimita pe cât posibil de oameni care acum 1 lună voiau să-i care plasele lui Ludovic Orban pentru puțină atenție. Când ești cu adevărat nou și vrei să faci cum nu au făcut alții, să te îndepărtezi de practicile vechi, să începi de la 0, atunci nu aduna lângă tine în poza de grup oportuniști, lichele și șmecheri”, a comentat Antonel Tănase situația din PNL, într-o postare pe Facebook.
 
Florin Cîțu a reacționat la acuzațiile lui Antonel Tănase și spune că nu crede „că ar mai fi colegi care sa nu-i critice gestul”.

„Este trist să vezi un coleg că vorbește despre propriii colegi așa. În PNL eu nu aș fi de acord cu așa ceva. O să vorbesc cu dl Antonel Tănase să ăi spun că nu este corect să îți tratezi așa colegii. Din astfel de opinii castiga doar PSD. Nu cred ca este un curent care sa se amplifice, am incredere ca liberalii sunt oameni responsabili care isi respecta colegii", a declarat Florin Cîțu, luni seară, la un post TV.

Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița, fost consilier personal al lui Orban, în mandatul de premier, a declarat, marți, la Realitatea PLUS, că majoritatea filialelor sunt pentru rămânerea actualului președinte PNL și în următorul mandat.

„S-ar putea ca pe cei din poză să-i vedeți spre Orban peste o săptămână, două, mai ales că acum două săptămâni îl susțineau. Nu-i exclus să vină din nou spre el. Sunt peste 30 de filiale pro-Orban, dincolo, 13-14 filiale... O să fie o concurență benefică după care se vor liniști și vom lucra cu toții”, a declarat Virgil Guran, marți, la Realitatea PLUS.

Și deputatul Florin Roman, pro-Orban de la venirea liberalilor la guvernare, a trecut de partea lui Florin Cîțu.

Deputatul PNL Florin Roman afirmă că este un lucru bun că va exista competiţie în interiorul partidului, „chiar dacă cineva şi-ar fi dorit sa fie candidat unic”, făcând aluzie la Ludovic Orban.

„Lucrurile sunt simple: până şi retrograzii din PSD s-au lepădat de Năstase şi Dragnea. Iar PNL are nevoie de un suflu nou”, adaugă el. Roman susţine că va fi timp pentru a se vorbi despre „suferinţe şi trădări”, dar şi „despre costurile unor blaturi personale, care au dat câştig de cauză doar unor liberali, ce se dau azi victime şi îndrăznesc să vorbească în numele întregului PNL”, a comentat pe Facebook Florin Roman.