MENIU

Liber la distracție de Sfântul Andrei. Ce îi așteaptă pe românii care își serbează onomastica

Pregătirile sunt în toi în Cluburile din Capitală pentru cei care îşi serbează onomastica de Sfântul Andrei. Localurile au pregătit concerte live, dar şi discounturi la mâncare şi băutură. Mai mult, petrecerea va continua şi a doua zi, de 1 decembrie. Bucătarii îi aşteaptă pe gurmanzi cu preparate tradiţionale româneşti.

În cluburile bucureştene, se simte deja sărbătoarea, mesele sunt întinse, iar sărbătoriţii acestei zile sunt aşteptaţi să petreacă.

"Îi aşteptăm cu multe discounturi pe fericiţii purtători ai numelui de Andrei. Discouturile sunt între 15 şi 20% pentru sărbătoriţi", spune Irina Polizu, pr-ul unui restaurant din Centrul Vechi. 

Iar distracţia va continua şi a doua zi, de 1 decembrie. Ospătarii acestui restaurant vor renunţa la ţinuta obişnuită şi se vor îmbrăca în straie de sărbătoare. Nici bucatele tradiţionale nu o să lipsească din farfuriile oaspeţilor.

"Vor fi întâmpinaţi la intrare cu ţuică fiartă, iahnie cu ciolan şi multă voie bună. Şi sarmale şi poma porcului şi ciolan de miel", afirmă bucătarul-șef al restaurantului, Iustin Manea.

Tot de 1 decembrie, vor avea loc zeci de concerte cu muzică live. Pe Teodora şi pe prietenele ei le-am găsit repetând de zor într-un studio din Capitală. Se pregătesc de mai bine de un an pentru ziua de mâine.

"Sunt foarte hărnicuţe fetele. Repetăm aproape în fiecare zi. Avem şase fete la solist vocale, avem patru instrumentişti de percurţie, avem doi chitarişti, este destul de mare trupa şi se munceşte foarte mult. Dar copiii sunt harnici, îşi doresc foarte mult să cânte ei", spune Simion Sorin, reprezentantul studioului de înregistrări.

Aproape 700.000 de români îşi serbează ziua numelui de Sfântul Andrei.