MENIU

LEGUME URIAŞE în Vrancea: "Am roşii de 700 de grame una, cu două fac un kilogram şi jumătate"

Legume uriaşe în Vrancea.

Cei mai importanţi legumicultori şi-au dat întâlnire în centrul comunei Bilieşti, judeţul Vrancea, pentru a se mândri cu legumele uriaşe.

Renumiţi pentru grădinile de legume, cei din Bilieşti îşi laudă marfa şi spun că au folosit doar îngrăşământ natural şi că legumele lor sunt ecologice, dacă nu chiar bio. Concursul celor mai frumoase legume are loc în contextul Zilelor Comunei Bilieşti, eveniment patronat de Primărie. 

"Chiar ne mândrim că am găsit o sămânţă pe placul tuturor şi au ieşit legume frumoase. Am roşii de 700 de grame una, cu două fac un kilogram şi jumătate", spune Anisoara Grigorică, mandră de recolta din grădină. Schimbările climatice i-au afectat însă pe legumicultori. Ei spun că ceea ce se întâmplă cu vremea nu au mai văzut în viaţa lor, iar asta se vede şi în grădini, scrie ziaruldevrancea.ro.

"S-a schimbat clima, nu ştiu, am avut furtuni, am avut şi piatră de la început. Totuşi, îi mulţumim lui Dumnezeu că ne-a ferit şi nu ne-a fărâmat chiar tot", a spus Vasilica Butuc. 

Printre agricultori a fost şi un tânăr de numai 23 de ani, Ionuţ Taban, care visează să ajungă un legumicultor important în zonă şi în jurul lui să îi adune pe ceilalţi tineri din comună pentru a dezvolta această afacere. El este şi marele câştigător al acestui concurs de legume de la Bilieşti. Cu cateva verze "gigant" şi cu alte legume frumoase tanărul a fermecat comisia care a analizat marfa expusă în cadrul concursului, oferindu-i marele premiu, o drujbă.

Mai multe articole despre:
Vrancea legume gigant legume uriaşe vrancea