MENIU

LEGILE PUTERII | Violeta Alexandru, despre posibilele alianțe pe care le-ar face PNL după parlamentare. Care sunt condițiile

Violeta Alexandru

Violeta Alexandru a declarat luni seară, în emisiunea ”Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că liberalii sunt deschiși la discuții pentru posibile alianțe cu partidele de dreapta pentru a avea majoritatea parlamentară, fără de care nu va putea fi pus în practică programul de guvernare anunțat. Ministrul Muncii a precizat că astfel de alianțe ar fi posibile cu PMP, UDMR, USR, dacă există respect reciproc și se renunță la atacuri. 

”Discuții sunt, dar colegii mei din conducerea partidului, președintele Ludovic Orban și prim-vicepreședinții sunt mai implicați decât mine. Garanția este, de fapt, președintele Orban. Toți românii știu că a fost liberalul care s-a opus oricărei asocieri cu PSD. Noi suntem garanția că PSD nu va prelua din nou frâiele puterii, să facă ce știe mai bine: să aibă grijă de penalii lor. 

Celelalte partide sunt, într-adevăr, posibili parteneri pentru noi. Ne dorim ca dreapta că conducă în continuare România pentru că e nevoie nu de minciună, de promis luna de pe cer, ci de făcut treabă. Liberalii au dovedit că nu mint și că le spun românilor exact ce se poate face. Oamenii au nevoie de o guvernare care să facă treabă pentru ei. 

În București, unde sunt implicată în discuțiile cu USR-PLUS și PMP, am ajuns la o bună colaborare. USR sunt partenerii cu care lucrăm și în Parlament. Nu văd de ce nu s-ar putea extinde, dar depinde foarte mult de respectul reciproc, de modul în care înțelegem fiecare să lăsăm atacurile și să facem treabă pentru oameni. Avem deschidere pentru discuții și colaborare pentru că avem nevoie de o majoritate”, a răspuns Violeta Alexandru, întrebată despre afirmația fostului președinte Traian Băsescu conform căruia este necesară o dreaptă unită după alegeri. 

Ministrul Muncii a reiterat atacul la social-democrați, pe care i-a acuzat că nu le pasă de români, ci doar îi mint pentru voturi. 
”PSD este de un populism îngrozitor și o face pe banii românilor care muncesc, se duc la serviciu în fiecare zi și generează resurse la buget. PSD încurajează nemunca, populismul și gesturile electorale gratuite, care nu sunt corecte față de cei care fac eforturi suplimentare. 

Alternativa este o echipă serioasă, care să facă treabă în mod corect și care să le spună românilor care sunt măsurile pentru a face saltul către servicii de calitate și o calitate a vieții pe care să o resimtă toți românii”, a conchis Alexandru.

Citește și: ”Violeta Alexandru, mărturii după ce s-a infectat cu virusul: ”NU e de glumit. Eu m-am simțit bine, dar am avut o ușoară pierdere de gust și de miros”