MENIU

Legile puterii | Pavel Popescu (PNL): Vlad Voiculescu nu a înțeles cum funcționează un guvern. A fost unul dintre acei generali care nu a făcut față războiului

Deputatul liberal Pavel Popescu a comentat demiterea lui Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății, miercuri seară, în emisiunea „Legile puterii”, moderată de Alexandra Păcuraru la Realitatea PLUS.

 

„Vlad Voiculescu a avut un mandat bun în guvernul tehnocrat de ministru al Sănătății și a început de atunci să se lupte cu mafia din Sănătate. A început să se lupte inclusiv acum cu mafia din Sănătate, care este de nedescris.

Vlad Voiculescu a fost numit ministru al Sănătății în guvernul Cîțu. Am impresia că unii colegi din coaliție nu recunosc definiția și rolul de premier în statul român. 

Realitatea zilelor noastre ne plasează într-un război cu o pandemie, în care membri ai familiilor noastre mor, zilnic, în România.

Haideți să nu ne purtăm ca niște mironosițe noi, cei din coaliție. 

Spun cu onestitate, ca să știe orice român. Pe la colțurile parlamentului, lideri ai USR-PLUS o spun cu toată responsabilitatea, o spuneau, că Vlad Voiculescu trebuia să plece de la Ministerul Sănătății. Și nu pentru că nu s-ar lupta bine cu mafia, nu pentru că nu ar fi o persoană bine intenționată, nu pentru că nu ar existat niște mize și că nu a fost o campanie de linșaj împotriva lui, pe care cu toții am văzut-o. 

Dar, în pofida tuturor acestor lucruri, Vlad Voiculescu nu a înțeles cum funcționează un guvern, în stare de război, în pandemie.

Eu nu sunt de acord că se spune că Vlad Voiculescu a luat pe persoană fizică Ministerul Sănătății. Mi-ar fi plăcut să fi făcut ca Nelu Tătaru (...) în sensul bun, mă refer.

M-aș fi bucurat să nu comită acele grave erori de comunicare prin secretari de stat, și nu mă voi lega de profesionalismul lor.

În momentul de față, realitatea spune că Vlad Voiculescu a fost unul dintre acei generali în guvernul Cîțu care nu a făcut față războiului.

Nu i-o spune Ludovic Orban, Florin Cîțu, Pavel Popescu, nu o spun membrii PNL, o spune întregul mediu online, toți din presa din România, nu presa parțială sau imparțială, de dreapta, de stânga.

În momentul de față, foarte pragmatic, lăsând la o parte aceste argumente că se luptă cu mafia, că a fost supus linșajului, nu a oferit performanță într-un domeniu”, a declarat deputatul liberal Pavel Popescu, miercuri seară, la „Legile puterii”.

Observațiile și criticile la adresa lui Vlad Voiculescu vin după demiterea acestuia din fruntea Ministerului Sănătății, în urma unei ultime „greșeli” legate de publicarea unui ordin de ministru în Monitorul Oficial fără știrea premierului.

Citește și Premierul Cîțu i-a demis pe Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan. Cine asigură interimatul la Ministerul Sănătății

Miercuri seară, Florin Cîțu a preluat interimar conducerea Ministerului Sănătății, pentru 45 de zile, după refuzul lui Dan Barna, liderul USR, numirea sa fiind semnată și de președintele Klaus Iohannis, potrivit decretului publicat deja în Monitorul Oficial.

Citește și OFICIAL Florin Cîțu, ministru interimar al Sănătății. Care sunt prioritățile