MENIU

Legile puterii | Diana Șoșoacă, acuzații grave: Există un primar care de 20 de ani se ocupă cu adopțiile ilegale

Diana Șoșoacă, acuzații grave la adresa unui primar din România legate de adopții ilegale Foto: INQUAM

Diana Șoșoacă a dezvăluit că a fost înlăturată de la șefia Comisiei pentru cercetarea abuzurilor pentru că a prezentat neregulille adopțiilor, ilegale, care au loc cu ajutorul unor autorități ale statului român. Declarațiile au fost făcute, în exclusivitate, joi seara, în emisiunea „Legile puterii”, moderată de Alexandra Păcuraru la Realitatea PLUS.

Diana Șoșoacă a dezvăluit că adevăratul motiv pentru care nu mai este la Comisia pentru cercetarea abuzurilor din Senat este că a încercat să aducă pe agendă adopțiile ilegale. În plus, senatoarea a dezvăluit că un primar din România se ocupă de 20 de ani cu aceste aranjamente.

„Am deranjat foarte mult. În primul rând am intrat din plin în centrul adopțiilor ilegale. (...) Există un primar care are o avere de ordinul sutelor de milioane de euro, de 20 de ani se ocupă de acest lucru”, a dezvăluit Diana Șoșoacă, joi seara, în exclusivitate, la „Legile puterii”.

Senatoarea nu a dorit însă să spună despre cine este vorba, ci doar că nu este din București, adăugând că i-a făcut și plângere.

„N-am voie, nu pot. Eu am solicitat să fie strict confidențial tocmai ca să pot să apăr acei copii”, a dezvăluit senatoarea Diana Șoșoacă despre cazul pe care l-a rezolvat și susține că a reușit recuperarea unor copii care ar fi fost dați, ilegal, pentru adopție.

Citește și Legile puterii | Diana Șoșoacă, dezvăluiri cutremurătoare despre adopțile ilegale: Prețul unui copil - între 100.000 și 650.000 de euro

„A fost cea mai mare, cea mai lungă audiere din istoria Parlamentului României. Sunt totuși om al legii, știu ce înseamnă. Chiar îmi spuneau colegii mei că bine că n-ai fost vreodată procuror, că ne omorai pe toți, în ghilimele, că nu m-apuc să omor pe nimeni, dar cred că ar fi fost foarte mulți la închisoare”, a declarat senatoarea.

Întrebată de Alexandra Păcuraru dacă sunt complici în aceste adopții ilegale, Diana Șoșoacă a confirmat: „Da! una din problemele aduse de mine la suprafață când am fost președinta Comisiei de abuzuri”.

Senatoarea spune că nu a găsit oameni în Parlament cu care să cerceteze adopțiile ilegale din România: „Cu părere de rău”, a precizat Diana Șoșoacă, adăugând cu vocea tremurândă: „Uitați-vă, am lacrimi în ochi. Și nu sunt un om care să plângă. Dar pentru copii plâng”.