MENIU

„Legile puterii” | Cu ce probleme se confruntă medicii de familie la programarea pacienților în platforma de vaccinare în etapa a treia

vaccinare anti COVID-19

Medicii de familie din țară întâmpină mai multe probleme la înscrierea și programarea pacienților în noua etapă de vaccinare care a început în această săptămână, cea destinată populației generale. Greutățile cu care se confruntă medicii de țară au fost explicate de Cătălin Sava Petrencic, din județul Călărași, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, la „Legile puterii”, moderată de Alexandra Păcuraru.

 

Medicul Cătălin Sava Petrencic susține că programarea în platforma de vaccinare COVID-19 nu se mai poate face ca înainte, la etapa anterioară, și el, ca medic de familie, nu mai are astfel certitudinea că pacienții săi se vor vaccina ca înainte împotriva COVID-19.

„În ceea ce privește grupele de vaccinare, am deja peste 100 de persoane și s-au și vaccinat. Azi s-a reluat înregistrarea în program. De azi e mai grea programarea, pentru că a apărut o etapă intermediară - înregistrarea. Dacă până acum alegeam persoana, puteam să planific din cabinet ca aici la mine să fie vaccinat, când, câți... (...), acum a trebuit să fac strict înregistrare, pasul următor, programarea, nu știu cum se va face. (...)

Pentru medicii de la țară, a noastră, problema e deosebit de gravă, pentru că pentru pacienții noștri distanțele sunt foarte mari. Și dacă soțul, soția, părintii veneau..., puteau veni toți, trei-patru. Până acum o făceam grupat, acum nu mai am siguranța că odată ce i-am înregistrat se vor putea duce în același loc, la aceeași ora, toți, încât să se vaccineze toți.

Astăzi am putut inregistra inca 50 de persoane. Dar m-am oprit din programare pentru că de fapt nu e o programare, ci e o înregistrare, și nu am elementele prin care să îi spun pacientului că să te duci la ora de..., cu soția, mama, copilul ca să vă vaccinați. Nu știu care este etapa după înregistrare. Nu mai fac înregistrări, pentru că nu mai am garanții, că nu am garanția că se vor vaccina...”, a explicat medicul, luni seară, la „Legile puterii”.