MENIU

„Legile puterii”. Cătălin Predoiu: Nu ne putem juca. Desființăm azi Secția Specială și o reînființează majoritatea PSD din Parlament după o săptămână

Secția Specială pentru anchetarea magistraților nu a putut fi desființată după ce majoritatea controlată de PSD a respins propunerile în Parlament, a declarat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, miercuri, la „Legile puterii”, la Realitatea PLUS.

 

În legătură cu desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), „problema este una tehnică”, susține ministrul Predoiu.

„Ministerul Justitiei a elaborat un proiect de lege de desființare a SIIJ inca de la 1 februarie 2020. El este in CSM pentru aviz, dar nu am mers pe promovarea lui, pentru ca a fost limpede ca o astfel de tentativa ar fi sortita eșecului după ce doua proiecte similare au fost respinse în Parlament de majoritatea PSD.

Și aici suntem condamnati sa treaca alegerile, și pe o majoritate ce se profilează, care să sprijine cadrul legislativ al Justitiei, ce sprijina  sa trecem la desfiintarea SIIJ. Solutia este prevăzută și în proiectele de legi publicate de MJ pe 3 septembrie, in dezbatere publica”, a declarat ministrul Cătălin Predoiu.

Acesta a mai spus că în acest moment „așteptăm, în continuare, de la Curtea de Justiție o pronunțare care vizează inclusiv această Secție Specială”.

„Presupunând că Guvernul ar adopta azi o Ordonanță de Urgență de desființare, ar fi respinsă rapid în Parlament, de PSD, cum au respins proiectele de lege de desființare a SIIJ.  Au fost anul acesta doua proiecte, ambele respinse. Nu ne putem juca cu astfel de instituții. Să o desființăm azi, ca să o văd reînființată de Parlament săptămâna viitoare prin respingerea OUG.

Oricât de dificil ar fi, mai avem o lună până la alegeri. Mai așteptăm o lună până se instalează noul Parlament. 

E foarte simplu să soliciți si să clamezi desfiintarea unei institutii. Ca sa o faci, ai nevoie de voturi.

Ce stă în puterea noastră am făcut deja. Ministerul a făcut deja toate legile necesare, rezultatele vor veni. (...) Ce era de făcut s-a făcut. Restul se face după alegeri”, a mai declarat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, la „Legile puterii”, potrivit realitateadebucuresti.net.