MENIU

Legile puterii | Cătălin Drulă: „Ne ducem cu toată viteza către faliment. Pe modelul Greciei, acum 10 ani”

Cătălin Drulă, președinte interimar USR Foto: INQUAM/Octav Ganea

Cătălin Drulă, președinte interimar al USR, invitat miercuri la Legile puterii, cu Alexandra Păcuraru, avertizează că România merge într-o direcție greșită și ar putea intra în faliment, ca Grecia în urmă cu 10 ani.

„Mai bine vorbim acum decât peste un an sau doi. Țara noastră, așa cum este guvernată economic, fiscla, și o spun experții, guvernatorul BNR, mai diplomatic. Ne ducem cu toată viteza înainte către faliment.

În momentul de față noi cheltuim 4 lei , statul român, din bani icolectați, mai împrumută 1 leu pentru alte cheltuieli, nu-i ajung banii de la cetățeni, și mai împrumută încă 1 leu, al șaselea, pentru a plăti datorii din trecut. 

Imaginati-va ca in fiecare luna , la un salariu de 2.800 lei imprumuti inca 700 pentru cheltuieli curente si inca 700 pentru datorii din urmă. Și fără să crească, sa iti reduci cheltuielile sau sa iti cresti veniturile, unde se poate termina asta? România a ajuns la peste 50 la sută grad de îndatorare di nPIB, ne împrumutăm cu 1.000 de euro pe secundă, 900 și ceva. Și ne ducem către acel model, văzut la Grecia, acum 10 ani. Adică un model în care vom da, vom lovi foarte tare zidul cu consecințe dramatice. Ca să prevenim acest lucru trebuie să reducem deficitul bugetar. (...)

Am ajuns să plătim in patru luni dublu , 9 si 4 miliarde, în orice caz dublu, in dobânzi față de cele patru luni anul trecut. Astăzi au ieșit cifrele oficiale. Au scăzut investițiile, cu 8 la sută. Cele care ar trebui să susțină economia. Și eu am fost șocat, că au scăzut. De la 13,1 miliarde pe primele 4 luni in 2021 au scăzut la 12,18 miliarde. (...) Pe partea cu economia nu îi pasă dlui Ciucă? Îl cunosc, am fost colegi. (...)

BNR ii pune frana, dar preturile continua sa creasca. Guvernatorul dl Isărescu sa aiba curaj să spună că ăștia nu fac ce trebuie. Guvernatorul BNR spune asta, așa, diplomatic”, a declarat Cătălin Drulă, în exclusivitate, la Legile puterii, cu Alexandra Păcuraru.

Mai multe articole despre:
legile puterii alexandra pacuraru catalin drula