MENIU

DOCUMENT Legea bugetului - pe masa Parlamentului. Surse: Votul pe buget, săptămâna viitoare

Plen Parlament România

După îndelungi întârzieri, legea bugetului a ajuns, astăzi, în Parlament. În timp ce PNL, USR-PLUS și UDMR au decis să nu depună amendamente, opoziția amenință cu mii de modificări, relatează Realitatea PLUS. 

Cu doar o zi în urmă, mai exact luni seara, Guvernul a aprobat legea bugetului de stat, pe care a trimis-o în Parlament, acolo unde Birourile Permanente reunite vor stabili calendarul pentru dezbaterea din Comisiile de specialitate. Urmează apoi trecerea proiectului prin Comisia de buget. În toată această perioadă, parlamentarii pot depune amendamente. Apoi va urma votul în plen. Surse politice, citate de Realitatea PLUS, susțin că votul pe buget ar putea avea loc săptămâna viitoare, mai exact marți sau miercuri.  

Premierul Florin Cîțu a reiterat, într-o declarație susținută în cursul dimineții de ieri, că deficitul bugetar de 7,16% nu poate fi depășit "cu niciun chip" și că orice amendament ce va fi depus la în Parlament la legea bugetului de stat trebuie să vină și cu sursa de finanțare.

Liderul PNL și, totodată, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, spunea, la rândul său, că este de preferat ca bugetul să fie discutat cu un număr minim de amendamente. Nici USR-Plus, dar nici UDMR nu intenționează să depună amendamente. 

Citește și Ședință de Guvern | A fost aprobat BUGETUL pentru anul 2021! Când va ajunge în Parlament

Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021