MENIU

Legătura dintre problemele cu somnul şi Alzheimer. Ce au descoperit oamenii de ştiinţă

<p>Noi speranţe pentru pacienţii cu Alzheimer. Iată ce au descoperit oamenii de ştiinţă</p>

Un nou studiu sugerează că există o legătură strânsă între boala Alzheimer şi calitatea pe care somnul nostru o are. Cercetătorii sunt de părare că aceasta este piesa lipsă care ar putea explica pierderea memoriei.

Dacă această legătura va fi găsită, conceperea unor tratamente eficiente pentru Alzheimer va fi mult mai facilă, scrie sciencealert.com.

Oamenii de ştiinţă din cadrul Universităţii Berkeley au găsit evidenţe care arată că proteina care declanşează boala Alzheimer (beta - amiloid) ar putea fi "implicată" şi în afecţiunea care determină un somn agitat.

"În ultimii ani, legătura dintre somn, proteina beta - amiloid, memorie şi Alzheimer a crescut extrem de mult", a afrmat neurolog William Jagus, care este implicat în studiu.

Acesta a explicat că depunerile acestei proteine cauzează "un cerc vicios" în care somnul este perturbat, iar memoria este afectată.

Proteina beta- amiloid se regăseşte şi în creierele sănătoase, dar plăcite unde se depune sunt curăţate în fiecare noapte în momentul în care avem un somn adânc şi liniştit.

Când această proteină se depune, atunci apar primele semne ale bolii Alzheimer.