MENIU

Lavinia Șandru deschide ”Zona liberă de indiferență”, educație ecologistă pentru elevii bucureșteni

Peste 70 de școli bucureștene s-au înscris în cel mai amplu program de educație ecologistă non-convențională, ce va avea loc săptămâna viitoare, începând de luni, la liceul Jean Monnet din Capitală.  În cele cinci zile de desfășurare a evenimentului, vor fi prezentate 120 de proiecte realizate de aproape 1000 de elevi de toate vârstele, coordonați de 200 de profesori.

Programul se numește ”Zona liberă de indiferență” și este inițiat de Lavinia Șandru, realizatoarea emisiunii ”Deschide lumea”. Ea spune că  ”A fi ecologist înseamnă a fi învingător și a fi mereu cu un pas înaintea celorlalți. Poate fi șansa pe care o are România într-o lume care devine tot mai incertă și tot mai greu de previzionat”. 

”Zona liberă de Indifrerență” este rezultatul unui parteneriat încheiat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București împreună cu două organizații neguvernamentale cu activitate educativ-culturală. Participanții prezintă proiecte originale cu tematică ecologistă, inclusiv filme proprii sau momente artistice de maximum 5 minute. Cele mai bune proiecte vor fi prezentate în cadrul Festivalului Internațional al Filmului Ecologist ”Eco Fest” ce va avea loc în această toamnă la București și care va avea inclusiv un juriu special al copiilor.

”Scopul educației ecologiste, indiferent de modalitatea formală sau nonformală de transmitere a ei, este acela de a modela copiii pentru societatea de mâine. Dacă modul în care educația se face este și unul atractiv, scopul va fi cu atât mai ușor de atins”, spune inspectorul general școlar Ionel Florian Lixandru, motivând necesitatea unui astfel de proiect educativ. 

”Zona liberă de indiferență” se derulează în parteneriat cu Realitatea TV și realitatea.net.