MENIU

UPDATE Fostul șef de la Combaterea Spălării Banilor, arest la domiciliu pe 30 de zile. E acuzat că și-a falsificat studiile

Fostul șef de la Combaterea Spălării Banilor, reținut (Inquam Photos/Octav Ganea)

Fostul șef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor a fost plasat în arest la domiciliu pe 30 de zile, în dosarul în care este acuzat că și-a falsificat diplomele de studii. Decizia poate fi atacată, potrivit Realitatea Plus. Laurențiu Baranga este acuzat de înșelăciune, după ce a obținut funcții importante în instituții publice în baza documentelor false. CV-ul acestuia este impresionant. În 10 ani a obținut o serie de diplome și certificate, timp în care a și "urcat" în funcții-cheie, potrivit Realitatea Plus.

Potrivit anchetatorilor, în baza documentelor de studii falsificate, Laurențiu Baranga, a ocupat o funcție importantă în cadrul unei instituții publice, activează în cadrul unor instituții de învățământ superior, iar în prezent deține o funcție publică de rang înalt.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză.

Laurențiu Baranga a fost numit în funcția de președintele Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor în 4 septembrie. Potrivit Adevarul, înainte de a intra în afaceri și, apoi, în politică, Baranga ar fi fost strungar.