MENIU

Laura Stoica ar fi împlinit 50 de ani. Tulburător - cum o visează fratele artistei

Laura Stoica ar fi împlinit, pe 10 octombrie, 50 de ani. O clipă fatidică a făcut ca Laura Stoica să se stingă mult prea devreme, în 2006, în urma unui tragic accident rutier, alături de iubitul său şi de pruncul pe care-l purta în pântece, eveniment care a şocat şi a zguduit întreaga ţară. 

"Sunt bine, multumesc. Ma bucur ca m-ati sunat, imi face mare placere atunci cand vad ca mai sunt oameni care-si amintesc de sora mea. Eu unul ma gandesc mereu la ea, o am in suflet in permanenta, e mereu langa mine. O visez atat cu ochii inchisi, cat mai ales cu ochii deschisi. Este mereu in mintea mea si o simt aproape. Este parte din mine si va fi intotdeauna", declara Alexandru Stoica, fratele Laurei Stoica, pentru cancan.ro.

Laura Stoica (numele complet Adriana-Laurenția Stoica) (n. 10 octombrie 1967 – d. 9 martie 2006) a fost o cântăreață, compozitoare de muzică pop rock și actriță română. Este adesea considerată drept cea mai importantă solistă de rock pe care a dat-o România și una dintre cele mai puternice și originale personalități feminine ale scenei muzicale autohtone. Între cântecele cele mai cunoscute lansate de artistă se numără: „Un actor grăbit”, „Focul”, „Doar tu”, „Cartierul cântă rock”, „…Nici o stea”, „Mereu mă ridic”, „Mai frumoasă”.

Laura Stoica s-a lansat în anul 1990 la Festivalul de la Mamaia, unde a câștigat premiul I la secțiunea de interpretare cu melodia „Dă, Doamne, cântec” (muzică de Viorel Gavrilă, text de Eugen Rotaru) și trofeul acelei prime ediții de după Revoluție. Un an mai târziu a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock, iar melodia „Un actor grăbit”, compusă de Bogdan Cristinoiu pe versurile Andreei Andrei, a fost aleasă piesa anului. În perioada anilor 1987-1991 a participat la toate concursurile muzicale organizate în România pentru tinerele talente, Laura Stoica reușind foarte repede să intre în preferințele publicului.

În anii 1990, folosindu-se de talentul remarcabil, de personalitatea puternică și de frumusețea ei, a reușit să creeze o imagine și un stil original, fiind prima rockeriță modernă a României.

Laura Stoica avut mai multe apariții la Festivalul Internațional „Cerbul de Aur” de la Brașov, în anii 1992, 1997, 2003 și 2005. În 1992 și 1997 participă în concursul festivalului și câștigă premiul I pentru debut discografic cu single-ul Un actor grăbit și premiul al III-lea pentru interpretare cu melodia „Focul” în 1992, respectiv premiul al II-lea la secțiunea discografie cu albumul …Nici o stea în 1997.

Ca actriță, Laura Stoica a jucat cu succes pe scena Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești.

A decedat în urma unui accident de circulație alături de cel ce urma să-i devină soț, bateristul Cristian Mărgescu (ex-Metrock), în data de 9 martie 2006, pe când se întorcea de la un concert susținut la Urziceni.