MENIU

Laura Codruţa Kovesi, despre CAZUL şefei DIICOT Alina Bica: "DNA nu e în conflict cu DIICOT"

<p>Laura Codruţa Kovesi</p>

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a răspuns întrebărilor jurnaliştilor, făcând precizări în legătură cu dosarul în care a fost reţinută şefa DIICOT, Alina Bica.

Laura Codruţa Kovesi a declarat că dosarul nu are legătură cu un conflict personal sau instituţional, dar şi că în dosarul în care e implicată şi Alina Bica s-au descoperit probe noi joi, cei audiaţi au făcut denunţuri şi există trei noi persoane asupra cărora s-au extins cercetările.

Kovesi: "Având în vedere că în cursul audierilor am primit noi probe, am făcut o nouă propunere pentru a se face arestare preventivă în cazul Alinei Bica.

Secţia procurori a analizat probele şi a acordat avizul, pentru aceste persoane suspecte de corupţie.

DNA are în investigare infracţiuni de corupţie care se comit de magistraţi. Dosarul Alinei Bica nu a fost deschis ca urmare a unui conflict personal sau instituţional, avem o colaborare foarte bună cu DIICOT.

Atunci când sunt incidente de acest gen, nu înseamnă că trebuie să aruncăm o culpă asupra tuturor angajaţilor. Am avut cazuri de procurori DNA acuzaţi de corupţie, dar nu înseamnă că toţi angajaţii sunt vinovaţi. Nici DNA si nici DIICOT nu inseamnă un om, înseamnă instituţii. Îi cunosc pe colegii de acolo, sunt profesionişti şi au avut rezultate foarte bune. Fiecare trebuie să răspundă personal.

Alina Bica e suspectată de infracţiuni de corupţie, dar beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Aşteptăm decizia instanţei de judecată.

S-au extins cercetările şi asupra a alte trei persoane, de joi. Nu pot spune numele lor, pentru că nu toate persoanele au luat la cunoştinţă.

Faptele pentru care e cercetată Alina Bica au legatura cu munca de secretar de stat, nu cu cea de şef DIICOT. "