MENIU

Veste excelentă despre terapia de cancer

Foto: edupedu.ro

Cel mai puternic laser din lume, care a atins 10,88 PW, oferă României o fereastră spre cercetarea internațională de elită, pentru că vor fi posibile, la Măgurele, experimente unice în lume, potrivit Edupedu.ro.

Experimentele ar putea începe cel mai devreme în toamna acestui an, potrivit lui Nicolae Zamfir, directorul proiectului ELI-NP.

Cercetătorul Dan Stutman, șeful departamentului de experimente cu 10 PW și clientul principal al laserului, după cum a declarat pentru Edupedu.ro, a explicat că ”o aplicație care se întrevede și care poate să revoluționeze medicina este folosirea laserilor pentru accelerarea de ioni grei, pentru terapia de cancer".

"Mai departe, înseamnă că s-ar putea în 10 ani, dacă lucrurile merg bine, să existe noi modalități de radioterapie, cel puțin la nivel de studiu. Problema cu radioterapia actuală este că pe jumătate omoară pacientul. O metodă care ar cruța pacientul, în timp ce ar distruge celulele canceroase la fel de bine ar fi de o valoare gigantică. Un fel de armă care să distrugă celulele canceroase și să le cruțe pe cele sănătoase”, a adăugat el.

Citește mai multe pe edupedu.ro!

Mai multe articole despre:
cancer tratament cancer laser Măgurele