MENIU

La Penitenciarul Târgşor, atât deţinutele cât şi angajaţii îndură condiţii greu de imaginat

La Penitenciarul Târgşor, atât deţinutele cât şi angajaţii îndură condiţii greu de imaginat. 

În timp ce femeile condamnate se plâng de igrasia din celule şi de lipsa tratamentelor medicale, agenţii reclamă că sunt depăşiţi numeric şi că lucrează sute de ore peste program. Şi angajaţii altor penitenciare din ţară spun că se confruntă cu aceleaşi probleme. Tocmai de aceea sindicaliştii au organizat proteste în mai multe închisori.

Chiar și într-una dintre cele mai bune celule, mobilierul e rupt, saltelele sunt vechi, iar în lipsa unui frigider, deținutele țin pe jos alimentele primite de acasă.

Și angajații din penitenciar spun ca sunt condamnați să suporte condiții grele.

Agenții susțin că lipsa unui aparat cu raze X pentru scanarea pachetelor primite de deținuți le îngreunează munca și crește cu 50% riscul ca în penitenciare să fie introduse obiecte interzise.

La Târgșor, lucrează puțin peste 200 de persoane, însă ar fi nevoie de 400. Pentru a acoperi deficitul, angajații spun că stau sute de ore peste program. Liliana ține piept singură unei secții cu 250 de deținute.

Lucrătorii din penitenciare cer soluționarea problemelor și sporuri salariale similare celor ale angajaților din sistemul de apărare și de ordine publică. Altfel, amenință cu greve și chiar cu acționarea în instanță a Guvernului.

 
Mai multe articole despre:
Penitenciarul Târgșor